SON DAKİKA



Haber > Gündem > Telefona gelen SMS'lere dikkat! Dolandırıcıların hedefi olabilirsiniz

Telefona gelen SMS'lere dikkat! Dolandırıcıların hedefi olabilirsiniz

17 Şubat 2024 Cumartesi - 12:48




Son zamanlarda vatandaşlar ilişkisi dahi olmamasına rağmen telefonlarına gelen SMS'lerden rahatsız olmuş durumda. Öyle ki bu mesajlar aslında dolandırıcılar tarafından hedef haline geldiğiniz anlamını taşıyor olabilir.





Dolandırıcılar tarafından vatandaşlara rastgele gönderilen mesajlarda verilen linkin açılması isteniyor.

İşte tam da burada dikkatli olunması gerekiyor. Öyle ki dolandırıcılar link açıldığı zaman telefonunuzdaki tüm kayıtlı sistem bilgilerine erişim sağlıyor. Peki bu bilgilerin içinde ne mi var? Kimlik bilgiler, fotoğraflar, banka hesapları, hesap şifreleri ve diğer dijital tüm dosyalar dolandırıcıların eline geçiyor.

BİNANCE KULLANICILARI DOLANDIRICILARIN HEDEFİ OLDU

Kripto para piyasasında güvenilir şirketlerden biri olan Binance kullanıcıları da dolandırıcıların hedefi oldu. Dolandırıcılar Binance hesabı olan binlerce kişiye  Esnaf Odası adı ile "Sn. Binance kullanıcısı hesabınızdaki şüpheli işlemler sebebi ile hesabınız kısıtlanmıştır. lütfen hesabınızı doğrulayınız." mesajını gönderdi.  Telefona gelen SMS'lere dikkat! Dolandırıcıların hedefi olabilirsiniz

DAVANIZ VAR YAZAN O MESAJLAR


Öte yandan dolandırıcıların bir diğer link tuzağı ise ELAZIGESOP ismi ile gönderilen mesajlar oldu. Söz konusu mesajda telefon kullanıcılarına SMS ile "Ankara 3.Ağır Ceza Mahkemesince tarafınıza açılmış dosya detaylarına uygulama üzerinden ulaşabilirsiniz." ifadeleri yer alıyor. Telefona gelen SMS'lere dikkat! Dolandırıcıların hedefi olabilirsiniz

Uzmanlar ise bu ve buna benzer çok sayıda mesaj gönderirken uzmanlar tanımadıkları numaralardan gelen linklerin açılmaması için uyarıda bulunuyor.

DOLANDIRICI MESAJLARI NASIL TANINIR?

Dolandırıcı mesajların ilk belirtileri, yazım hataları ve Türkçe karakterlerin eksikliği gibi unsurlar oluyor. Bu tür hatalar, genellikle mesajın dolandırıcılık faaliyetine işaret ettiğinin önemli göstergeler. İkinci dikkat çekici unsur ise mesajdaki link kısmındaki kısaltmalar. Öyle ki çoğu zaman, şirketler kendi link kısaltma sistemlerini kullanır. Ancak, ilgili olmayan kısaltmaların kullanılması, link adresinin güvenilmez olduğunu ve dolandırıcılık amaçlı olduğunu işaret edebilir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
SMS

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap