SON DAKİKA



Haber > Gündem > Teknofest'te büyük engel! 48 saat içinde bunu yapmazsanız...

Teknofest'te büyük engel! 48 saat içinde bunu yapmazsanız...

20 Eylül 2021 Pazartesi - 15:02




Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e sayılı günler kala, henüz aşı olmamış vatandaşlar PCR engeliyle karşı karşıya kaldı. 48 saat önce PCR testi yaptırmayanların kaydı iptal ediliyor.





Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e sayılı günler kaldı. 21-26 Eylül'de İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek olan teknoloji festivalinde katılımcılar karşılaştıkları engel sonrasında şaşkınlığa uğradı.

AKINCI TİHA, HÜRKUŞ, GÖKBEY ve AKSUNGUR gibi milli savunma teknolojilerinin sergileneceği festivale katılım için TEKNOFEST'in web sitesi üzerinden online kayıt yaptırması gerekiyor.

TEKNOFEST'TE PCR ENGELİ

18 yaş altı ziyaretçiler için kayıt zorunluluğu bulunmazken, kayıt yaptırmaya çalışan pek çok kişi kaydı tamamlanmasına rağmen 48 saatlik PCR zorunluluğu ile karşı karşıya kaldı.

İki doz Kovid-19 aşısı olmuş kişiler festivale engelsiz bir şekilde alınırken, tek doz olmuş veya hiç olmamış kişilerden 48 saat önce yapılmış PCR testi isteniyor.


PCR testi yapılmaz ise yapılan kayıt işlemi de geçersiz sayılıyor.

Atatürk Havalimanında gerçekleştirilecek ve çoğunluğu açık havada yapılacak olan Teknofest'e gitmek için kayıt formu dolduran, ancak henüz aşı olmamış vatandaşlar şu ifadelerle karşılaşıyor:

"Kaydınız başarıyla alınmıştır. Henüz aşılarınız tamamlanmadığı için TEKNOFEST ziyareti gününüzden 48 saat öncesinde PCR testi yaptırmanız gerekmektedir! PCR testiniz olmadığı takdirde kaydınız geçersiz sayılacaktır"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap