SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tedirgin eden görüntü! 'Balıkların öldüğünü fark ettik’

Tedirgin eden görüntü! 'Balıkların öldüğünü fark ettik’

18 Ağustos 2023 Cuma - 11:53




Sakarya’nın Ferizli ilçesinde bulunan ve nehrin biriktirdiği alüvyonların etkisiyle oluşan göldeki su seviyesindeki düşüş tedirgin ediyor. Bölgede balık ölümlerinin yaşandığını belirten mahalleli ise bu duruma karşı önlem alınmasını istiyor.





Ferizli’nin Gölkent Mahallesi’nde bulunan ve Sakarya Nehri’nin biriktirdiği alüvyonların etkisiyle oluşan Akgöl, tatlı sulu alüvyal set gölü olarak biliniyor. Kerevit, tatlısu levreği, yayın, kızılkanat gibi balıkların yanı sıra endemik bitki türlerinin de bulunduğu gölün su seviyesindeki düşüş tedirgin ediyor.

Düşüş ile birlikte bölgede balık ölümleri de yaşanıyor. Gölün kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu öne süren mahalleli duruma karşı önlem alınmasını istiyor. Öte yandan, daha önce yapılan araştırmalara göre ise 4. sınıf olduğu belirlenen göl suyunda yoğun ötrofikasyon tespit edilmişti.

“BÜYÜK AKGÖL YOK OLMA TEHLİKESİNDE”

Gölkent Mahallesi’nden Nurettin Çeber, “Maalesef Akgöl’de vahim olaylarla karşı karşıyayız. Tarihçesi bilinmeyen Büyük Akgöl yok olma tehlikesinde. Eğer 1-2 yıl daha buraya müdahale edilmezse Akgöl kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kalacak. Bu sebeple burada balık ölümleri de oluyor. Buranın böyle kalmasının sebebi yıllar öncesinde yapılmış olan kanal. Sakarya Nehri’ne yapılan bağlantı ile suyun üstten tahliyesi değil, alttan verilmek sureti ve tahliye kanallarının çoğalması sebebi ile gölün suyu Sakarya Nehri’ne akıyor. Bu kanallar kapatılırsa suyun seviyesi tekrar yükselerek göl kendisini besleyecek ve temizleyecektir” dedi.

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap