SON DAKİKA



Haber > Gündem > TDK sitesi artık Google'a benzer modelle çalışacak

TDK sitesi artık Google'a benzer modelle çalışacak

08 Nisan 2019 Pazartesi - 09:28




Yarışmalar sırasında kilitlenen TDK sitesinin hızı artırıldı. Ayrıca sistem artık 'Google'a benzer modelle çalışacak. TDK, aynı saat diliminde siteyi tıklayan 10 binlerce kişiye kesinti yaşanmadan cevap verebilecek.





Türk Dil Kurumu (TDK), televizyonlar ve mobil cihazlar üzerinden yapılan kelime içerikli yarışma programları sırasında aşırı yoğunluk nedeniyle kilitlenen internet sitesini yeniledi. Oluşturulan yeni link sayesinde TDK, aynı saat diliminde siteyi tıklayan 10 binlerce kişiye kesinti yaşanmadan cevap verebilecek.
 
YAZIM HATASINA ÇÖZÜM 
 
Akşam'ın haberine göre, siteye giriş yapan ziyaretçiler, aradıkları kelimenin yanıtını anında öğrenebilecek. İnternet Sözlüğü’nün hizmet yelpazesini de genişleten TDK, kelime ararken yapılan yazım hatalarını düzeltecek sistemi de devreye sokmaya hazırlanıyor. Mevcut sistemde yanlış yazılan kelimelerin aranması sırasında ekrana gelen “böyle bir kelime bulunmamaktadır” uyarısı yerine, yanlışlığın düzeltilmesine imkân tanıyacak olan “bu kelimeyi mi arıyorsunuz?” sorusu ve doğru seçeneği oluşturan kelimeler ekrana yansıyacak. TDK’nın yeni sistemi, Google arama motorunun kullandığı teknik sisteme benzer modelle çalışacak. 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
TDK

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap