SON DAKİKA



Haber > Gündem > TBMM bütçe görüşmelerinde isyan: Sayıştay'ı kapatın gitsin

TBMM bütçe görüşmelerinde isyan: Sayıştay'ı kapatın gitsin

27 Ekim 2021 Çarşamba - 17:32




CHP'li Engin Altay, TBMM’nin 2022 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerde Sayıştay’ın ortaya çıkardığı usulsüzlüklerin iktidar tarafından görmezden gelindiği iddiasında bulundu.





TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Meclis’in ve Kamu Başdenetçiliği’nin 2022 yılı bütçe teklifi üzerindeki görüşmelerinde söz alarak konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Meclis’e bağlı çalışan Sayıştay, 3 TL’lik işin 44 TL’ye yapıldığını tespit etmiş, Meclis olarak bunu seyredeceksek bu doğru değil, Sayıştay’ı kapatın gitsin" ifadelerini kullandı.

"SAYIŞTAY’I KAPATIN GİTSİN"

Altay, 27 Ekim 2014 tarihinde dönemin Başbakanı’na, Sayıştay raporlarına dayanarak soru sorduğunu anımsattı ve şunları söyledi:

"O günkü adı Başbakanlık Hizmet Binası olan, şimdi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi diye adlandırılan yerin inşaatında, Sayıştay’ın bulduğu usulsüzlükler var.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, resmi birim fiyatı 3 TL 10 kuruş, TL/metreküp olan bir iş 37 TL 19 kuruşa yaptırılmış. 3 TL nerede, 37 TL nerede…

Bir tane daha örnek söyleyeyim, resmi birim fiyatı 4 TL 55 kuruş olan; metreküpü 44 TL’ye yaptırılmış. Şimdi Sayıştay’ın başkanına soruyorum, siz bunu yazmışsınız, Meclis’in bunu yargıya taşıması gerekmez mi? Göz önünde devletin, milletin parası müteahhitlere peşkeş çekilmiş. Enteresandır, bu müteahhit ta 2014’te, şimdi ‘beşli çete’ diye adlandırdığımız müteahhit gruplarından birisi.

Bu doğru değil başkan. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı (Cevdet Yılmaz) sıfatıyla bakanlık yapmış, devleti bilen birisi olarak orada oturuyorsunuz, şimdi bunları kabul etmek ve sindirmek insani değil. Meclis’e bağlı çalışan Sayıştay, 3 TL’lik işi 44 TL’ye yapıldığını tespit etmiş, bizim Meclis olarak bunu seyredeceksek bu doğru değil, Sayıştay’ı kapatın gitsin."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap