SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tarlalar Kanal İstanbul'a yol olacak! Resmi Gazete'de yayımlandı

Tarlalar Kanal İstanbul'a yol olacak! Resmi Gazete'de yayımlandı

05 Eylül 2021 Pazar - 11:58




Resmi Gazete'de yayımlananan karar ile tarlalar Kanal İstanbul'a yol olacak.





Resmi Gazete'de önceki gün yayımlanan kararla Kanal İstanbul projesiyle bağlantılı Kuzey Marmara Otoyolu projesinin Nakkaş - Başakşehir kesimi için acele kamulaştırma kararı alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre yer alan kroki incelendiğinde yolun Kanal İstanbul güzergâhıyla da bağlandığı görülüyor. Kamulaştırılacak alanların da parsel parsel yer aldığı karar Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir, Büyükçekmece ve Çatalca ilçelerinin bazı mahallelerini kapsıyor. Bu listeye göre arazilerin çoğunluğu tarla alanı.

Cumhuriyet gazetesinden Hazal Ocak'ın haberine göre Sazlıbosna Mahallesi’nde çok sayıda tarla alanının yola gittiği görünüyor. Avcılar, Firüzköy üzerinde ise bazı yerleşim ve işyeri alanları da karar kapsamına alınmış. Ayrıca kararda Başakşehir, Hoşdere Mahallesi’nde konut, sosyal tesis, İkitelli-2 Mahallesi’nde park ve ilköğretim alanı, Büyükçekmece’de ise tarla ve villaların olduğu araziler de var.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap