SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tarih netleşti! Erdoğan ve Miçotakis ne zaman görüşecek?

Tarih netleşti! Erdoğan ve Miçotakis ne zaman görüşecek?

14 Eylül 2023 Perşembe - 16:35




Yunanistan hükümet sözcüsü Pavlos Marinakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in görüşeceği tarihi 20 Eylül olarak duyurdu.





Yunanistan hükümet sözcüsü Pavlos Marinakis tarafından yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in gelecek hafta bir araya geleceği bildirildi.

Marinakis, iki ismin ABD'nin New York kentinde yapılacak 78'inci Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu marjında 20 Eylül’de görüşeceğini açıkladı.

Daha önce iki liderin 18 Eylül’de görüşmesi planlanmış fakat Yunanistan’da geçen hafta etkili olan sel felaketi sebebiyle bu görüşme ertelenmişti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Gerapetritis, Erdoğan ve Miçotakis’in görüşmesiyle ilgili hazırlıkları planlamak üzere 5 Eylül’de Ankara’ya gelmiş ve mevkidaşı Hakan Fidan’la görüşmüştü.

İkili, 16 ay görüşmedikten sonra en son 12 Temmuz’da Litvanya’nın başkenti Vilnius’taki NATO Zirvesi kapsamında bir araya gelmişlerdi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap