SON DAKİKA



Haber > Gündem > Taktıgı bere işçiyi tazminatsız işten atırdı

Taktıgı bere işçiyi tazminatsız işten atırdı

28 Ocak 2024 Pazar - 11:50




Büyükçekmece'de Karınca Lojistik’te çalışan Murat Gültekin, Liman-İş yazılı bereyle çalışması gerekçe gösterilerek tazminatsız işten atıldı.





İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde faaliyet yürüten Karınca Lojistik’te çalışan Murat Gültekin, iş yerinde Liman-İş yazılı bereyle çalıştığı için çeşitli gerekçeler gösterilerek tazminatsız işten atıldı.

Eren Ergine'nin Evrensel'de yer alan haberine göre, 6 yıldır Karınca Lojistik’te çalışan Gültekin, 2022 yılında ek zam ve örgütlenme hakkı için iş bıraktıklarını ve o günden bu yana Liman-İş’e üye olan işçilerin baskı gördüğünü söyledi. Kış aylarında kafası üşüdüğü için sendikanın verdiği üzerinde Liman-İş yazan bereyi taktığını dile getiren Gültekin, “Dün işten çıkış için iş yerine çağırdılar, işten atılma gerekçesi olarak başka şeyler yazılmıştı, kabul etmedim, imza atmadım, sonuna kadar hakkımı arayacağım” dedi.

'KARINCA’NIN VERDİĞİ BEREYİ TAKMADIM, ISITMIYORDU'

Müdür tarafından sık sık neden bu bereyi takıyorsun diye uyarılar aldığını belirten Gültekin, “Sendikalı olmayalım diye ellerinden geleni yaptılar, işçilere ‘Sendikalı olursanız sizin üzerinizden para kazanacaklar’ gibi söylemlerle karşılaşıyorduk. Ben kış aylarında sendikanın verdiği bereyi takmaya devam ettim, Karınca’nın verdiği bereyi takmadım, ısıtmıyordu. Müdür bizzat bana ‘Siz hâlâ sendika kafasında mı yaşıyorsunuz?’ dedi. Sonra da işten atıldım” diye konuştu.
Evli ve eşinin 4 aylık hamile olduğunu da ekleyen Gültekin, “Mağdur oldum, kredi borçlarım var böyle bir zamanda işsiz kaldım. Ben işimi geri istiyorum, benim 6 yıllık emeğimi çöpe atamazlar, sonuna kadar hukuksal olarak hakkı mı arayacağım" ifadelerini kullandı.

İŞÇİLER İŞ BIRAKMIŞTI

2022 yılı şubat ayında Karınca Lojistik işçileri, maaşlarının asgari ücret düzeyinde kaldığını belirterek ek zam talep etmiş, sendika haklarının tanınması ve toplu is sözleşmesi imzalanması talebiyle iş bırakmıştı. Yapılan eylem sonucunda patronla, işçiler arasında bir protokol imzalanarak, bir takım haklar elde edilmişti.
İddiaların sorulduğu Karınca Lojistik'ten ise hafta sonu olması nedeniyle hiçbir yetkilinin olmadığı açıklaması geldi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap