SON DAKİKA



Haber > Gündem > Şuursuz sulama Arin Gölü’nü kuruma noktasına getirdi

Şuursuz sulama Arin Gölü’nü kuruma noktasına getirdi

30 Ağustos 2023 Çarşamba - 10:37




Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bulunan Arin Gölü, şuursuz sulama, iklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle kuruma noktasına geldi.





Adilcevaz ilçesinde tarımsal maksatlı kullanılan 300’e yakın sondaj kuyusu bulunurken, her bir kuyudan saatte ortalama 100 ton su çıkarılıyor. Sondaj kuyularıyla beraber iklim değişikliği ve kuraklıkla birlikte bölgede içme suyu sorunuyla beraber Arin Gölü de kuruma noktasına geldi.
Mehmet Şakir Oruçlu isimli vatandaş, Arin Gölü’nün bölgenin göz bebeği olduğunu söyleyerek, “Arin Gölü bir kuş cennetidir. En az 200 tür kuş gölün çevresinde yaşıyor. Şuursuz sulama ve kuraklık hem bizim kaynak sularımızı hem de Arin Gölü’nü vuruyor. Şu an bulunduğu bölgede bir ayda 500-600 metre su çekildi. Çiftçilerin nazarımızda ayrı bir yerleri var, ancak şuursuz su kullanımını azaltsınlar. Devlet yetkililerinden çiftçiler hakkında bir kanun çıkarmasını arz ediyorum" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap