SON DAKİKA



Haber > Gündem > Starbucks'tan 'Gazze' açıklaması

Starbucks'tan 'Gazze' açıklaması

16 Ocak 2024 Salı - 17:03




Starbucks, dünya çapında şirketle ilgili yapılan İsrail iddialarına ve boykot çağrılarına ilişkin açıklama yaparak, "Şirket gelirleri, herhangi bir askeri operasyonu finanse etmek için kullanılmadı" ifadelerini kullandı.





İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 100 günü geride bırakırken, bu süreçte boykot çağrıları yapılan ve şubeleri saldırıya uğrayan Starbucks'tan konuyla ilgili açıklama geldi.

'SİLAH HALİNE GELEN NEFRET DİLİNİ KINIYORUZ'

Starbucks Türkiye'nin internet sitesinden "Sosyal medya ve haber kanallarında dolaşan yanlış haber ve bilgilere yanıt olarak Starbucks’ın inandığı ve savunduğu değerler hakkındaki gerçekleri paylaşmak isteriz" notuyla Türkçe paylaşılan açıklamada şu ifadeler kullandı:

"Starbucks olarak 'insanlığı' ve insanlık değerlerini savunuyoruz. Şiddeti, masumların hayatlarını kaybetmelerini ve bir silah haline gelen nefret dilini kınıyoruz. Bu pozisyonumuzu değiştirmeden korumaya devam edeceğiz.

Sosyal medyada yayılan yalan haberlere ve asılsız beyanların aksine Starbucks markasının herhangi bir siyasi oluşumla ilgilisi ve bağlantısı bulunmamaktadır. Şirket gelirleri ve kârı, herhangi bir hükümeti veya askeri operasyonu finanse etmek için asla kullanılmamıştır ve kullanılmayacaktır."

'KÂRIMIZI ASKERİ BİR OPERASYONU DESTEKLEMEK İÇİN KULLANMAYACAĞIZ'

Şirket, "Starbucks’ın Orta Doğu’da bir varlığı var mı?" sorusu altında yaptığı açıklamada, "Starbucks 20 yıldan uzun bir süredir Orta Doğu’da faaliyet göstermekte. Bölge genelinde yaklaşık 21.000 yeşil önlüklü partnerimiz ile her gün milyonlarca misafire hizmet vermektedir" dedi. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:
"Bölgedeki iş ortağımız Alshaya Group, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde yaklaşık 2.000 Starbucks mağazasını işletmektedir. Mağazaların misafirlere hizmet verdiği ülkeler arasında Bahreyn, Mısır, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Fas, Umman, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye ve Azerbaycan bulunuyor.
Sosyal medyada yayılan yalan haberlere ve asılsız beyanların aksine Starbucks markasının herhangi bir siyasi oluşumla ilgilisi ve bağlantısı bulunmamaktadır. Kârımızı asla herhangi bir hükümeti veya askeri operasyonu finanse etmek için kullanmadık ve kullanmayacağız."

STARBUCKS SİYASİ BİR KURULUŞ MU?

"Starbucks siyasi bir kuruluş mu?" sorusuna da yanıt veren şirket, "Hayır, Starbucks markasının herhangi bir siyasi oluşumla ilgilisi ve bağlantısı bulunmamaktadır. Kârımızı asla herhangi bir hükümeti veya askeri operasyonu finanse etmek için kullanmadık ve kullanmayacağız" ifadelerini kullandı. Şirket, "Starbucks sosyal medyada dolaşan yalan haberler ve yanlış bilgiler hakkında ne açıklamada bulundu?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Kim olduğumuza ve neleri savunduğumuza dair yalan haberler ve asılsız iddialar sosyal medyada paylaşılıyor. Bu tür yalan haberler ve yanlış bilgiler nedeniyle dünya çapında pek çok mağazamızda münferit şiddet eylemleri ve vandalizm vakaları yaşandı. Bu nedenle gerçekleri birinci ağızdan aktarmamız kritik önem taşıyor. Bu konudaki en doğru ve açıklayıcı bilgiler aşağıdaki linklerde bulunabilir."

Öte yandan, şirketin açıklamasında, "Starbucks ve işçi sendikaları arasında neler oluyor?" ve "Starbucks neden Workers United sendikasına dava açtı?" soruları hakkında da bilgilendirme yapıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap