SON DAKİKA



Haber > Gündem > Şırnak'ta 2 mahallede çatışma

Şırnak'ta 2 mahallede çatışma

10 Mayıs 2016 Salı - 14:08




Şırnak'ta 14 Mart’ta başlatılan operasyon kapsamında devam kent merkezindeki PKK’lılardan yüzde 85’inin etkisiz hale getirildiği belirtilirken çatışma





ŞIRNAK’ta 14 Mart’ta başlatılan operasyon kapsamında devam kent merkezindeki PKK’lılardan yüzde 85’inin etkisiz hale getirildiği belirtilirken çatışmalar 2 mahallede yoğunlaştı. Şırnak’ta kazılan hendeklerin kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcılarının imha edilmesi ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmeleri için jandarma ve polis özel harekat ekiplerinin ortak düzenlediği Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifti Operasyonu 57’nci gününde sürdürülüyor. 14 Mart’tan bu yana sürdürülen operasyonlarda Şırnak merkezinin yüzde 85’i patlayıcı tuzaklanmış hendek ve barikatlar ile PKK’lılardan temizlendi. Operasyonun yoğunlaştığı Yeni ile Bahçelievler Mahallesi’nde dar bir alana sıkıştırılan ve bölgede gizlendikleri evlerden ateş açan PKK’lılara, güvenlik güçlerince sık sık ’teslim olun’ çağrısı yapılıyor. Bu 2 mahallede yoğunlaşan operasyonlarda PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasındaki uzaklık her geçen gün daha da daralıyor. Kent merkezinden sık sık silah ve patlama sesleri de yükseliyor.

Operasyonların tamamlandığı Yeşilyurt, Gazipaşa, İsmetpaşa, Cumhuriyet ve Dicle mahallelerinde ise bomba arama çalışmalarına devam edilirken barikatların büyük bölümü kaldırıldı, patlayıcı tuzaklı barikatların imha edilmesi çalışmaları ise sürüyor. Kent merkezinde huzur ve güvenin sağlanmasına yönelik devam eden operasyonda; 901 el yapımı patlayıcı imha edilirken, bugüne kadar 326 PKK’lı etkisiz hale getirildi öğrenildi. Öte yandan PKK’lıların kaçmaması için kent çevresinde alınan sıkı güvenlik önlemleri artırıldı.

GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda; bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, iki adet şarjörü, 175 adet fişeği, altı adet RPG-7 mühimmatı, beş adet sevk fişeği, iki adet telsiz, dört adet gaz maskesi ve sekiz adet filtresi ele geçirildiği belirtildi. Dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilen operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 358 olduğu bildirildi. 11 el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 817 olduğu kaydedildi.

Şırnak’ta devam eden operasyonda ise sekiz bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedilerek, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 331 olduğu ifade edildi. 19 el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 915 olduğu kaydedildi.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap