SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sıra Emniyet Müdürleri'ne geldi!

Sıra Emniyet Müdürleri'ne geldi!

02 Haziran 2016 Perşembe - 08:57




Valiler kararnamesiyle yerleri değişen 50 il valisinden sonra Emniyet Müdürleri de değişiyor!





Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan görüş ayrılığı nedeniyle uzun süre bekletildiği belirtilen valiler kararnamesi, Binali Yıldırım’ın Başbakanlık koltuğuna oturmasını izleyen 8’inci günde çıktı.

50 İLİN VALİSİ DEĞİŞTİ

24 ile yeni vali atanırken, 26 ilin valisi yer değiştirdi. Böylece 50 ilde değişim oldu, 22 vali merkeze alındı. İçişleri Bakanlığı’ndan 1 müsteşar yardımcısı, 4 daire başkanı, 4 başmüfettiş, 3 müşavir, 2 genel müdür ve 2 genel müdür yardımcısı vali olarak çeşitli illere atandı. 7 kaymakam da ilk kez vali oldu.

SIRA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE

Hükümetin, valilerin ardından kapsamlı bir emniyet müdürleri kararnamesi hazırlığı yaptığı ve kısa süre içinde yayımlanacağı belirtildi. Özellikle terörle anılan bölgelerde geniş çaplı değişiklik bekleniyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nde bazı daire başkanlarının da değişebileceği ifade edilen kararname ile “paralel yapı” ile mücadelede pasif kalan isimlerin görevden alınabileceği kaydediliyor.


BÜROKRASİDE ÖNEMLİ GÖREVLER

MGK Genel Sekreteri ve Antalya Valisi Muammer Türker ile Artvin Valisi Kemal Cirit merkeze çekildi. Cirit ve Türker’in bürokraside önemli görevlere getirilebileceği ifade ediliyor. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Baş- kanlığı’ndan alınarak Başbakanlık Müşaviri yapılan Kemal Yurtnaç ise Yozgat’a vali oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap