SON DAKİKA



Haber > Gündem > SpaceX'te çalışan Türk hayatını kaybetti! Ünlü oyuncunun oğluydu

SpaceX'te çalışan Türk hayatını kaybetti! Ünlü oyuncunun oğluydu

23 Ocak 2024 Salı - 12:56




Oyuncu, ses sanatçısı ve eski manken Hülya Yiğitalp'in SpaceX'te Kıdemli Fırlatma Mühendisi olarak çalışan 31 yaşındaki oğlu Yiğit Tokbey ABD'de geçirdiği motosiklet kazasında hayatını kaybetti.





Amerika'nın Kaliforniya Eyaleti'nde meydana gelen zincirleme trafik kazasında, genç bir Türk uzay mühendisi hayatını kaybetti. Kazada birçok aracın karıştığı ve hayatını kaybeden kişinin Sanatçı Hülya Yiğitalp’in büyük oğlu Yiğit Tokbey olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, "SpaceX mühendisi Yiğit Tokbey, Orcutt yakınlarında meydana gelen çoklu araç çarpışmasının sonucunda hayatını kaybetti. Tokbey, SpaceX'te Kıdemli Fırlatma Mühendisi olarak görev yapıyordu. Kazanın kesin nedeni hala soruşturulmaktadır." ifadelerine yer verildi.

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Hawthorne şehrinde bulunan bir Amerikan uzay taşımacılığı şirketinde fırlatma mühendisi olarak çalışan Tokbey'in, şirketin Falcon 9, Falcon Heavy, Starlink, Dragon Kargo, Starship gibi uzay misyonu araçlarını bünyesinde bulundurduğu bilinmektedir.

Hülya Yiğitalp ile iş insanı Rıfat Tokbey’in üç çocuğundan biri olan Yiğit Tokbey'in cenazesi, işlemler tamamlandıktan sonra Türkiye'ye getirilerek Adana'da defnedilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap