SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sözü kesilen olduk!

Sözü kesilen olduk!

21 Haziran 2016 Salı - 10:59




MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.





Bahçeli’nin konuşmasının satır başları şöyle:

Her ülkenin kendi çıkarını gözetmesi normaldir. Bunun aksini düşünmek saflık göstergesidir. Bu itibarla Türkiye’nin bölgesinde yalnızlık çekmesi, buna gönüllü olması hem akılcı, hem de coğrafyamızın getirdiği zorunluluklar göz önüne alındığında doğru değildir. Ultra küreselleşmenin yaşandığı bir dünyada, milli ve manevi değerlerden uzaklaşmadan atılım yapmak gerekmektedir.

"DEĞERLİ YALNIZLIKTAN BİLE MEDET UMULMUŞTUR"

Türkiye’nin dış politikasında pek çok açmazı vardır. Değerli yalnızlıktan bile medet umulmuştur. Haklı olduğumuz konularda haksız sayılmamız, hatalı ve hamasi dış tasavvurun sonucudur. Ülke olarak ön alacaktık, önü alınan olduk. Sözümüz gerçekleşecekti, sözü kesilen olduk. Parlayan bir yıldız olacaktık ancak ortada ne bir yıldız ne de parlama kaldı. Sadece dumanı tüten sönmüş bir volkana döndük. Türkiye Ortadoğu’da model olacaktı, bizden habersiz yaprak kımıldamayacaktı. Ancak bunların hepsi hayal oldu. Hükümet bunu görememiş, 14 yıl boyunca havanda su dövmüştür.

Sayın Binali Yıldırım başbakan olduktan sonra bir ihtimal dış politikadaki durumun farkına varmıştır ki, ‘dostlarımızı çoğaltacağız’ demiştir. Bu sözler tabi olarak olumlu ve pozitif niteliktedir. Buna karşın Cumhurbaşkanının, ‘kendimizden başka dostumuz yok’ sözleri, başbakanın sözlerini açığa düşürmektedir. ‘Kardeş Esad’tan ‘katil Eset’e nasıl gelinmiştir? Başbakanın açıklamaları önemlidir, bundan sonraki adımlar için bağlayıcıdır. AKP’nin Suriye politikası başta olmak üzere komşu ülkelerle arasındaki soğuk ilişkilerin seyri de değişecek demektir. Başka çare de yoktur.


"PUTİN'E MEKTUP OLUMLU BİR ADIM"

Türkiye ile Rusya arasında soğuk savaş yıllarını aratmayan gerilimler yaşanmıştır. Haklı olarak düşürülen Rus uçağı ilişkileri donma noktasına getirmiştir. Rusya’nın devreye soktuğu yaptırımlar seti Türkiye’yi can evinden vurmuştur. Turizmcilerimizin şikayetleri haddinden fazladır. Çıkan fatura hem ülke ekonomisine hem de turizmcilerimize yansımıştır. Cumhurbaşkanı’nın Putin’e yazdığı mektup iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesi için atılan olumlu bir adımdır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap