SON DAKİKA



Haber > Gündem > Söz veriyorum, meydanlara ineceğim

Söz veriyorum, meydanlara ineceğim

19 Nisan 2016 Salı - 14:38




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.





Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

1 MAYIS'TA TAKSİM'İN YASAKLANMASI

Bütün dünyada 1 Mayıs kutlanıyor. Doğal olarak eğer bir kasım emek harcıyorsa o günleri bir bayram olarak kutlamak istiyorsa engel çıkartmamak gerekir. Taksim'in işçiler için ayrı bir önemi var. 1 Mayıs 1977'de 34 yurttaşımız hayatını kaybetti. Diyorlarki hem 1 Mayıs'ı kutlamak istiyoruz hem de o arkadaşlarımızı anmak istiyoruz. Diyorlar ki yasak. Mahkeme kararı olmasına rağmen yasaklıyorlar.Siz güvenliği alın, varsa birisi sorgulayaın yakalayın sorgulayın, yargının önüne çkıkarın. Bir itirazımız var mı?

SÖZ VERİYORUM, MEYDANLARA İNECEĞİM

Gelelim bir başka konuya 2016'da işçilerin geldiği duruma bir bakalım. 1 milyonu aşkın taşeron işçisi kamuda çalışıyor. AK Parti emeğin alınterinin önemini bilmez. Bunların bir eli bağda. Kıdem tazminatına da el atmak istiyorlar. Eğer bu hakkını ellerinden alırlarsa işçi kardeşlerime sözüm var. Sizlerle birlikte meydana ineceğim.


MÜCADELEYSE MÜCADELE

Bütün dertleri 1 mayısı nasıl yasaklarım. Sen 1 mayısı yasaklayamazsın. Dünyada işçler nasıl kutluyorsa ülkemizdeki işçilerde öyle kutlayacak.

Mücadeleyse mücadele, bedel ödemek varsa bedel ödemek, geri adım atmayacağım. İşçinin bedel ödediği yerde milletvekili neden bedel ödemekten çekinsin.

SİZE BİR YÜZBAŞININ HİKAYESİNİ ANLATACAĞIM

Size bir yüzbaşının hikayesini anlatacağım. 6 yıl önce emniyete bir ihbar geliyor. İhbarın konusu şu TSK ile bağlantılı bir çete fuhuş ve casusluk suçu işliyor. Casusluk o ara revaçta olan bir suç. 2 yıl soruşturma yapılıyor 9'u muvazzaf 51 kişi gözaltına alınıyor. Dava açılana kadar 350 kişi gözaltına alınıyor. 2 yıldan sonra savcı iddianamesini hazırlıyor. Saniklar hakkında 2 yılla ömür boyu hapis arasında cezalar istiyor. Tek delil var dijital veriler. Hukuka göre zaten delil değil ama olsun mahkeme benim emrimde diyor. Havuz medyası çarşaf çarşaf yayınladı. Bu davada yargılananlardan birisi de Ersel Ezel. Yüzbaşı Ersel Erel. Ben bir tek TSK'ya ve Jandarma Genel Komutanlığı örgütüne üyeyim diyor.


Kaçak Saray'da oturan ne diyordu ben o davaların savcısıyım diyordu. Baskılar sonucunda Ersel Ezen yüzbaşı göreve döndü. Delillerin sahte olduğu ortaya çıktı. Diyarbakır'da teröristler karakolu bombalaı da ve bu yüzbaşı ağır yaralandı. Ambulans uçakla Ankara'ya götürülmesi gerekiyordu. Tek bir isteği vardı ailemde ambulans uçakla gelsin. İzin vermediler. Bu yüzbaşı kendi cebinden ödedi parayı başka araçla ailesini getirdi.

Davutoğlu kurayla şehit ailelerine iş vereceğim diyor. Ya sizde utanma yok mu sizin beyinlerinize kan gitmiyor mu sen nasıl şehit yakınları için kura çekersin.

23 NİSAN KUTLAMALARI

Şimdi kalkmış 23 Nisan'ı kutlamayalım diyorlar. Hani bu Meclis kurucu Meclis'ti. Hırsızların barındığı bir meclis haline geldi. 23 Nisan'ı kutlayacağız, hep birlikte kutlayacağız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap