SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sosyal medyayı karıştıran karşılaştırma: Türk genci mi, Avrupa genci mi?

Sosyal medyayı karıştıran karşılaştırma: Türk genci mi, Avrupa genci mi?

25 Mart 2021 Perşembe - 15:29




İnternetteki online sözlük sitelerinden İnci Sözlük’ün Twitter hesabından yapılan Türk genciyle Avrupa gencini karşılaştırma paylaşımı gündem oldu.





İnci Sözlük’ün Twitter hesabından yapılan bir paylaşım kısa sürede viral oldu.

Paylaşımda Kıvanç Tatlıtuğ ve Buğra Gülsoy’un baş rollerini paylaştığı Kuzey Güney dizisinde "Kız isteme sahnesi"ne yer veriliyor.

Sahnede Öykü Karayel’in hayat verdiği Cemre karakteri Güney’i canlandıran Gülsoy’a kahve uzatırken yüzündeki tebessüm dikkat çekerken, Kuzey karakteri olan Tatlıtuğ’un morali bozuk bir şekilde durduğu örülüyor.

Söz konusu paylaşımda kahve ikramı için "Avrupa’da sunulan imkanlar", kahveyi alan için "Avrupadaki gençler" benzetmesi yapılıyor. Morali bozuk şekilde oturan Kıvanç Tatlıtuğ için ise "Türk genci" benzetmesi yapılıyor.

İşte İnci Sözlük'ün o paylaşımı:


 

GENÇLERİN YÜZDE 76'SI YURT DIŞINDA YAŞAMAK İSTİYOR

Geçtiğimiz yıl yapılan Yeditepe Üniversitesi ve MAK Danışmanlık iş birliği ile gerçekleştirilen en kapsamlı ‘Gençlik Araştırması'nın sonuçlarına göre 18-29 yaş grubu arasında yapılan bir araştırmaya göre, gençlerin yüzde 76'sı daha iyi bir gelecek için yurt dışında yaşamak istiyor.

Yapılan araştırmaya göre, "Hayatınızı bir bütün olarak düşündüğünüzde ne kadar mutlu ya da mutsuz olduğunuzu söyler misiniz?" şeklinde soruya gençlerin yalnızca yüzde 18.2'si "Mutluyum" cevabını verirken, yüzde 23'ü "Hiç mutlu değilim", yüzde 27.5'i ise "Mutlu değilim" cevabını verdi.

Araştırmaya katılan gençlerin yüzde 23.5'i "Ne mutlu ne mutsuz sayılırım" cevabını verirken, yüzde 7.8'i ise ‘çok mutluyum' cevabını verdi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap