SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sosyal medya yasası AKP'yi ikiye böldü! Kazanan taraf belli oldu

Sosyal medya yasası AKP'yi ikiye böldü! Kazanan taraf belli oldu

24 Nisan 2022 Pazar - 17:01




'Sosyal medya yasası' konusunda çalışmalarını sürdüren AKP'de vekillerinin ikiye bölündüğü iddia adildi. Kazanan tarafın ise, 'kanunun mutlaka çıkarılması gerektiğini savunanlar' olduğu iddia edildi.





Kamuoyunun 'haberleşme özgürlüğüne büyük engel gelecek, sosyal medyaya sansür uygulanacak' endişelerinin yükselmişken AKP iktidarı, 'dezenformasyonla mücadele' adı altında yürüttüğü yasa teklifi çalışmalarında sona gelindiği açıklandı. Kulislerde taslağın hazır olduğu, yakın zamanda teklife dönüştürüleceği iddiaları yer aldı.

Taslağın hazır olduğu, yakın zamanda teklife dönüştürüleceği belirtilirken; çalışmalar sırasında ise AKP'nin ikiye bölündüğü iddia edildi. 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre  bazı siyasetçiler bu konuda dünyada birçok örnek olduğunu söyleyip 'mutlaka çıkarılması gerektiğini' savunurken bazı siyasetçilerse, “Türk Ceza Kanununda bu konuyla ilgili yeterli düzenleme var, yeni bir kanuna gerek yok” ifadelerini kullanıyor.

Ancak görünen o ki kanununun çıkarılmasını isteyenler kazanmış görünüyor.

Edinilen bilgiye göre AKP'nin yürüttüğü çalışmada yaklaşık 70 maddelik bir taslak ortaya çıktı. İnternet medyası ile ilgili düzenlemeler de içerecek kanun teklifi çalışmasının olgunlaştırılma sürecine MHP’nin de dahil olduğu bilgisi var.


Teklifin bu yasama yılı bitmeden Meclis’ten geçirilebileceği ifade ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap