SON DAKİKA



Haber > Gündem > SGK girişi olmayan emekli olabilecek! Çalışma masada..

SGK girişi olmayan emekli olabilecek! Çalışma masada..

20 Eylül 2023 Çarşamba - 13:26




Emeklilik zamları, EYT yakından takip edilirken bu zamana kadar hiç sigortası olmayanlar için emeklilik hakkı gündemde





Türkiye'de ev hanımlarını yakından ilgilendiren bir emeklilik düzenlemesi gündemde.

Ev hanımlarının da sosyal güvenceye kavuşabilmesi ve erken emeklilik hakkından yararlanabilmesi için Aile Koruma Kalkanı Paketi üzerinde çalışılıyor. 

SİSTEM 4 AŞAMADAN OLUŞACAK

İlk aşamada, daha önce hiç sigortası olmayan veya çalışma imkanı bulamamış ev kadınlarının sosyal güvenceleri sağlanacak. Anneler, isteğe bağlı sigorta ile sosyal güvence altına alınacak. İkinci aşamada ise annelerin çocuk sayısına göre erken emeklilik imkanları devreye alınacak.

Aile Koruma Kalkanı Paketi'nin Üçüncü aşamada, çalışan anneler için yıpranma düzenlemesi yapılacak. söz konusu paketin son aşamasında ise doğum borçlanması ile ilgili çalışmalar yapılacak.


DEVLET PRİM YARDIMI YAPACAK

Ev kadınlarının primlerinin her ay üçte biri devlet tarafından karşılanacak. Bu sayede daha az prim ödeyerek daha erken emeklilik fırsatı elde edilebilecek. Aynı anda yürütülecek olan Bağ-Kur ve SSK prim eşitliği sağlandığında kısmi emeklilik şartı 5400 günden 4500 güne çekilebilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap