SON DAKİKA



Haber > Gündem > Selçuk Bayraktar: SİHA'lar, Ukrayna'nın Rus işgaline direnişinin sembolü

Selçuk Bayraktar: SİHA'lar, Ukrayna'nın Rus işgaline direnişinin sembolü

12 Nisan 2022 Salı - 14:11




CNN International, TB2 SİHA'ları hakkında bir haber yayımladı. Bayraktar, SİHA'lar için "Direnişin sembollerinden biri haline geldiğini düşünüyorum" dedi.





Amerikan kanalı CNN International, Ukrayna ordusunun Rusya'yla savaşta Bayraktar TB2 SİHA'ların 'direnişin sembolü' haline geldiğini yazdı. Ukrayna'da TB2'ler için bir şarkı yazıldığı ve insanların evcil hayvanlarına 'Bayraktar' adını verdiği belirtilen haberde, üretici firma Baykar'ın yöneticisi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Selçuk Bayraktar'la da kısa bir söyleşi yer aldı.

Kısa Dalga'nın aktardığı habere göre, Selçuk Bayraktar, SİHA'larla ilgili şarkıyı duyduğunu söylerken, TB2'ler için "Direnişin sembollerinden biri haline geldiğini düşünüyorum. Onlara umut veriyor" dedi. "İnsanlar direniyor ve vatanlarını yasadışı bir işgale karşı koruyorlar" diyen Selçuk Bayraktar, "Eğer bağımsızlık istiyorsanız, ayağa kalkıp direnmek zorundasınız ve Ukrayna'nın cesur halkıyla liderliğinin yaptığı şeyin bu olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Ukrayna'ya SİHA satışı Rusya'nın tepkisini çekmişken, Bayraktar TB2'ler savaşın başından bu yana gündemde. Ukrayna ordusu, Rus konvoylarının bu SİHA'larla vurulduğu bir dizi görüntü yayımladı; birçok kişinin evcil hayvanlarına bu ismi verdiğine dair haberler yayımlandı. Rusya ise zaman zaman Bayraktar SİHA'larının düşürüldüğüne dair açıklamalar yaptı.

'RUSYA ŞİKAYET EDİYOR'

Son olarak, Reuters ajansına Ankara'dan konuşan üst düzey bir bürokrat, Rusya'nın Ukrayna'ya Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarının satılmasından rahatsızlık duyduğunu ve bu konuda şikayetçi olduğunu söyledi. İsmi açıklanmayan bürokrat, "Ruslar hatsız ve zaman zaman drone satışları konusunda şikayetçi oluyorlar" dedi.


'DEVLET DEĞİL ÖZEL ŞİRKET SATTI'

"Geçmişte de şikayet ediyorlardı, şimdi de ediyorlar" diyen bürokrat, "Fakat Ruslara yanıtı çoktan verdik; bunlar özel şirketler ve SİHA alımları savaştan önce gerçekleşmişti" diye konuştu. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap