SON DAKİKA



Haber > Gündem > Şehitler Tepesi boş kalmadı

Şehitler Tepesi boş kalmadı

18 Aralık 2016 Pazar - 10:11




Beşiktaş'ta hain saldırının yaşandığı, Şehitler Tepesi'ne ziyaretler devam ediyor.





Aralarında EĞİTİM-BİR-SEN, Beşiktaş Ülkü Ocakları ve İstanbul Din Görevlileri Derneği'nin de bulunduğu birçok sivil toplum kuruluşu ve sendika temsilcileri olay yerini ziyaret ederek, Beşiktaş ve Kayseri şehitlerini anarak dua okudu.

ŞEHİTLER İÇİN DUA OKUDULAR

Şehitler Tepesi'ni ilk olarak İstanbul Din Görevlileri Derneği ziyaret etti. Kutsal kitaptan ayet-i Kerimeler okuyan grup, şehitlerin ruhuna dua etti. İstanbul Din Görevlileri Başkanı Metin Kaçar grup adına bir konuşma yaptı. Kaçar, "Hangi örgüt olursa olsun bu aziz vatanın her bir ferdi şehadete hazırdır. Biz tükenmeyeceğiz, bitmeyeceğiz" dedi.




DEV TÜRK BAYRAĞI AÇTILAR

Beşiktaş Ülkü Ocaklarına üye yaklaşık 100 kişilik grup Dolmabahçe önünde toplanarak, Şehitler Tepesine yürüdü. Yürüyüş esnasında dev bir Türk bayrağı açan grup, tepede Beşiktaş ve Kayseri şehitlerinin ruhuna dualar okudu.




"HALEP'İN KADERİ NE İSE İSTANBUL'UN KADERİ DE ODUR"

Eğitimciler Birliği Sendikası da Şehitler Tepesi'ni ziyaret etti. Dolmabahçe önünden yürüyüş düzenleyen grup tekbirler getirerek tepeye yürüdü. Ellerinde meşale ve şehit isimlerinin yer aldığı dövizler taşıyan grup, anma noktasında dualar okudu. Grup adına EĞİTİM-BİR-SEN İstanbul 6 nolu Şube Başkanı İdris Şekerci bir açıklama yaptı. Şekerci bu tür haince saldırıların ülkemizi bölemeyeceğine dikkat çekerek şunları söyledi; "Geçtiğimiz hafta burada yapılan menfur, hain saldırıda 30'dan fazlası Çevik Kuvvet Polisi olma üzere toplam 44 şehit verdik. Yine bugün Kayseri'de 13 askerimiz şehit oldu. Karanlıkta işi olanlar bombalı araçlarla canımıza kast edenler şunu bilmelidir ki burası Beleştepe değil Şehitler Tepesi'dir. Dün olduğu gibi bugünde bu tür saldırıların maksadı bellidir. 80 milyonun kardeşliğine, dirliğine, emniyetine, inancına, nihayetinde imanına kast eden bu saldırılar bize yılgınlık bize bezginlik bize sessizlik getirmez. Tam aksine imanımız ve birliğimiz daha kavi daha bereketli olacaktır. Şunu açık ve net belirtmek istiyoruz ki Halep'in kaderi ne ise İstanbul'un kaderi de odur. Filistin'in Kudüs'ün kaderi ne ise Kayseri'nin kaderi de odur. Ne Türkiye sınırlarında ne de sınırları aşan gönül coğrafyamızın sınırlarındaki zulme asla razı olmadık, olmayacağız."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap