SON DAKİKA



Haber > Gündem > Seçimler öncesi yine Meral Akşener depremi: İstifa mı edecek?

Seçimler öncesi yine Meral Akşener depremi: İstifa mı edecek?

09 Ocak 2024 Salı - 10:25




Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin ardından istifa üzerine istifaların yaşandığı İYİ Parti'de sürpriz bir iddia daha ortaya atıldı. İYİ Parti lideri Akşener'in yerel seçim sürecinde artan istifaların ardından şimdi de Akşener'in istifa hazırlığı içinde olduğu iddiası gündeme geldi.





31 Mart yerel seçimleri için CHP'den gelen "işbirliği" teklifini reddeden ve 81 ilde kendi adaylarıyla seçimlere girmeye hazırlanan İYİ Parti bu sefer de bu iddiayla çalkalanıyor.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nda (GİK), bazı partililer bu kararın oyları düşürebileceğini dile getirirken Genel Başkan Meral Akşener'in oyların 14 Mayıs'ın altına düşmesi halinde istifa edeceğini söylediği iddia edildi.

İYİ Parti’de art arda yaşanan istifaların özellikle büyük kentlerde oyları düşüreceği yönünde yapılan tartışmalar sürerken, yeni bir iddia ortaya atıldı. Bazı İYİ Parti GİK üyeleri, bu tartışmaların, 81 ilde aday çıkarma kararının alındığı GİK toplantısında da gündeme getirildiğini dile getirdi.

 Toplantıda bu kararın özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde CHP ve diğer partilere oy kaymasına neden olabileceği yönünde kaygılar aktarıldı. Artı Gerçek'in haberine göre, bazı GİK üyeleri, toplantıda bu kaygıların belirtilmesi üzerine Akşener’in söz aldığını ve “Oylarımızın düşmesi durumunda bütün sorumluluğu alıyorum, eğer 14 Mayıs tarihinde aldığımız oyun altına düşersek istifa edeceğim” dediğini belirtti.

Cumhuriyet gazetesinden Barış Terkoğlu'nun yazısında bu iddia şu şekilde yer aldı:


Akşener, Genel İdare Kurulu üyelerinin karşısına çıkmış ve 'Seçimi kazanırsak hepimiz kazanırız, kaybedersek ben kaybetmiş olacağım. Sizden bu dönem adayları belirlemek için bütün yetkileri istiyorum. Sonrasında eğer seçimi kazanamazsak, gereğini yaparım ve evime dönerim' demiş. Meral Akşener bugün tarihi bir karar alarak, seçime kazanamazsa İYİ Parti'de hatta belki de siyasette devam etmeyeceğini söylüyor. Burada 'seçimi kazanamama' kriteri ise oy oranı. İYİ Parti son seçimde yüzde 10'a yakın bir oy aldı. Kendi içerisinde başarı kriterini böyle koyuyorlar, yani 3 belediye 5 belediye değil yüzde 11 oy oranını yakalayabilecek bir parti olmayı koyuyorlar. Yani Meral Akşener, İYİ Parti'de aday belirleme yetkisini aldı ve seçimi kazanamazsam bırakacağım dedi.

İYİ Parti'den açıklama geldi

Akşener'in kullandığı iddia edilen ifadeler parti tarafından yalanlandı. Parti tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bazı haber sitelerinde 8 Ocak tarihli Genel İdare Kurulu (GİK) toplantımızda, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in, “Eğer 14 Mayıs’taki oyumuzun altında kalırsak ben yokum, giderim” şeklinde bir ifade kullandığı iddiası yer almaktadır. Bu iddia, gerçek dışı olup Genel Başkanımızın böyle bir ifadesi kesinlikle olmamıştır. Bununla birlikte daha önce farklı il ziyaretlerinde kamuoyuna açıkça ifade ettiği üzere seçimdeki sorumluluğunun kendisine ait olduğu yönündeki ilkesel tutumu dışında ortaya konulan bu iddialar partimize yönelik yeni bir manipülasyon aracı olarak kullanılmaktadır. Kamuoyunu doğru yönlendirebilmek adına gerçek dışı bu iddialara karşı hassas olunması gerektiğini hatırlatmak isteriz."

Barış Terkoğlu'nun Cumhuriyet gazetesindeki yazısının tamamı için...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap