SON DAKİKA



Haber > Gündem > Şahinler çetesi operasyonunun yeni detayları ortaya çıktı çete içinde çete

Şahinler çetesi operasyonunun yeni detayları ortaya çıktı çete içinde çete

02 Ekim 2023 Pazartesi - 15:35




Kamuoyunda “Şahinler Grubu” olarak bilinen çeteye yönelik 41 kişinin gözaltına alındığı "Borç Kapatma" çetesi operasyonunun detayları ortaya çıktı. Mehmet Şahin’in yönettiği suç örgütü içerisinde ayrı çeteleşme olduğu, kurulan örgütlerin başında olan Hasan Akdeniz’in ise firari olduğu belirlendi.





İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 7 ilde operasyon düzenlenmiş, çete lideri Mehmet Şahin dahil 41 kişi şüpheli sıfatıyla gözaltına alınmıştı.

İstanbul, İzmir, Muğla, Ankara, Ordu, Bartın ile Samsun’da 16 ruhsatsız tabanca, 660 mermi, 2 av tüfeği, 3 çelik yelek ile muhtelif miktarda uyuşturucu ve nakit paranın ele geçirildiği operasyonla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyona ‘Borç Kapatma’ çetesi adının verildiği öğrenildi. Yakalanan çete üyesi 41 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

Çete içerisinde ayrı çete oluşmuş

Mehmet Şahin’in yönettiği suç örgütü içerisinde ayrı çeteleşme olduğu, kurulan örgütlerin başında Hasan Akdeniz’in olduğu ve şu anda firari olduğu, çetenin finansörlüğünü yapan Salih Yiğiner’in ise yakalandığı ve diğer firari ismin Uğur Vergili olduğu öğrenildi. Çetenin örgütün korkutucu gücünü kullanarak iş adamlarından ticaret süsü vererek yağma ve gasp yaptığı, alınan paranın karşılığında değerinin çok altında başka bir gayrimenkul ile borcu kapatmaya zorladığı, bu teklifi kabul etmeyen iş adamlarını tehdit ettiği belirlendi.


İş adamlarına gayrimenkul teklifi

"Borç Kapatma" çetesi, piyasada borçlu şirketleri tespit ederek alacaklara yönelik yaptıkları araştırmada iş adamlarına yağma yaparak alacakları miktarların çok çok altında gayrimenkul vererek borç kapattıkları belirtildi. Bir başka yöntem olarak ise örgüt üyelerinin piyasada değeri yüksek lüks otomobil, lüks yat, lüks villa gibi menkullerin bir kısmını ödeme yaparak aldıkları, geri kalan büyük kısmını ise örgütün ismini kullanarak borcun çok çok altında bir değerde İstanbul Ataköy’deki Nef 22 inşaat projesi ve inşaat halindeki muhtelif diğer projelerden gayrimenkul vereceklerini söyleyip, daha sonra da iş adamlarına gözdağı vererek tehdit ettikleri öğrenildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap