SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sahilde gezmeye hakkımız yok mu?

Sahilde gezmeye hakkımız yok mu?

09 Eylül 2012 Pazar - 11:59




Giresun'da, engelli dernekleri üyeleri, kentteki üst geçitlerin engellilerin kullanımına uygun olmaması nedeniyle protesto gösterisi düzenledi





GİRESUN - Giresun'da engelli dernekleri üyeleri kentteki üst geçitlerin engellilerin kullanımına uygun olmaması nedeniyle protesto gösterisi düzenledi. Anadolu Engelliler ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nihat Yayla, Atapark mevkisindeki üst geçidin girişinde düzenlenen protesto gösterisinde yaptığı konuşmada, amaçlarının engellilerin Giresun'da yaşadığı sıkıntıları dile getirmek olduğunu söyledi. Kentte, engellilerin sahildeki üst geçitleri kullanamadığını defalarca dile getirmelerine rağmen buna yönelik bir çalışma yapılmadığını hatırlatan Yayla, ''Şimdiye kadar bununla ilgili hiçbir adım atılmadı. Arkadaşlarımız sahile gitmek istiyor. Üst geçitleri kullanamadıkları için sorun yaşıyorlar. Üst geçitlerde asansör boşluğu mevcut durumda ancak yapılması için hiçbir çalışma yapılmıyor'' dedi. Yayla, sahilde gezmenin tüm vatandaşlar gibi engellilerin de hakkı olduğunu ancak düzenlemelerin buna elverişli olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu: ''Bizim sahilde gezip bir ağacın altında oturup denizi izlemeye hakkımız yok mu? Kent merkezinde bin civarında engelli var. Eğer engellilere değer veriliyorsa sorunlar çözülsün. Sinyalizasyonlarda görme engelliler için sesli uyarı sistemi olmadığı için arkadaşlarımız oldukça zorlanıyor. Bu sistemin maliyeti çok değil. Sistem arkadaşlarımızı tehlikelerden korumuş olacağı gibi kazaların yaşanmasını da önlemiş olacak.'' Protesto gösterisine, Giresun Anadolu Engelliler ve Yardımlaşma Derneği, Görme Engelliler Derneği, Bedensel Engelliler Spor Kulübü, Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü, Özel Eğitime Muhtaç Çocukları Koruma Derneği üyeleri katıldı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap