SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sahil Güvenlik Komutanlığı 40'ıncı yılını kutladı

Sahil Güvenlik Komutanlığı 40'ıncı yılını kutladı

22 Haziran 2022 Çarşamba - 16:28




Sahil Güvenlik Komutanlığı 40'ıncı yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutladı. Etkinlik çerçevesinde halat çekme yarışması yapılırken, helikopter destekli arama kurtarma tatbikatı yapıldı. Denizde boğulan bir kişi helikopterden inen kurbağa adam sudan alınarak yukarı çıkarıldı.





Törene katılan Vali Ali Yerlikaya, "Sahil ve karasularımızın emniyetinin sağlanmasında en büyük güvencemiz sizlersiniz'" dedi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 40'ınci Yıldönümü münasebetiyle Sahil Güvenlik ve Marmara Boğazlar Bölge Komutanlığında tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Sahil Güvenlik Bölge Komutanları, TSK ve emniyet personelleri katıldı.

Etkinlik saygı duruşunun ve İstiklal Marşı'nın okunarak başladı. Etkinlik çerçevesinde, Halat Çekme Yarışması yapıldı. Yarışmada birinci olana kupa verildi. Sahil Güvenlik Helikopteri Arama Kurtarma tatbikatı yapıldı. Denizde boğulan bir kişi helikopterden inen bir kurbağa adam tarafından sudan alınarak yukarı çıkarıldı.

Etkinlikte konuşan Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu, "40. Yılında Sahil Güvenlik Komutanlığı, sahip olduğu imkan ve kabiliyetleriyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ege, Doğu Karadeniz ve Akdeniz başta olmak üzere Marmara ve tüm denizlerde hak ve menfaatlerimizi korumak için faaliyetlerine azim ve kararlılıkla devam edecektir.'' şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap