SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sağlıkta değişim ve Özel Clinart Hastanesi

Sağlıkta değişim ve Özel Clinart Hastanesi

26 Nisan 2015 Pazar - 11:44








Malum olduğu üzere değişim ve dönüşüm kavramları, insanlığın varoluşunda yani insanlık tarihi boyunca insanların gelişim ve medeniyet arayışlarında her zaman anahtar rol oynamıştır. Bilindiği üzere bu iki kavram, özellikle son yıllarda dünyanın teknolojik, ekonomik ve de sosyal yönden geçmiş dönemlere göre daha hızlı bir şekilde değişmesi nedeniyle, önemini ve etkisini giderek artırmış ve üzerinde çok durulan kavramlar haline gelmişlerdir. Değişim ve dönüşüm kavramları ülkemizde de pek çok alanda hızlı bir şekilde etkisini artırmıştır.

Ülkemizde bu hızlı değişim ve dönüşümden nasibini alan sektörlerin başında sağlık sektörü gelmektedir. Geçmiş dönemlerde sağlık alanında iyileştirme çalışmaları yapılmış olsa da çeşitli nedenlerle bu çalışma ve çabalarda istenilen düzeyde başarılı olunamamıştır. Sağlık alanındaki değişim ve dönüşüm özellikle 2003 yılından itibaren Dünya Sağlık Örgütü’nün de etkisiyle ülkemizde Sağlıkta Dönüşüm Projesi (SDP) başlatılmış, sağlık sistemindeki değişiklikler topyekün bir yapıda ele alınmış ve sağlık sektöründe örgüt yapısı, insan kaynakları ve süreçlerde radikal değişim ve dönüşümler gerçekleştirilmiştir.

Toplumumuzun sağlık hizmetleri ile ilgili bilinç ve beklenti düzeyinin arttığı bir gerçektir. Bu durum hesaba katıldığında özel sektörün de alana yatırım yapmasıyla bu sektörde rekabet ve hizmet arzı da artmıştır. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Trabzon’umuzda da sağlık sektöründe çok önemli gelişme ve ilerlemeler hayata geçirilmiştir. Trabzonumuzda kamu hastanelerindeki değişimlere paralel olarak özel sektör hastane ve sağlık merkezleri ardı ardına açılarak hizmet vermeye başlamışlardır.

Bunlardan birisi de, Akçaabat ilçesi Kavaklı Mahallesi Samsun Caddesi üzerinde on bin metrekare kapalı alana sahip, 2014 yılında hizmete açılan Özel Clinart International Hospital Hastanesi'dir. Tesis, 10 erişkin yoğun bakım, 16 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi ile beraber 75 yatak kapasitesi ile hizmet vermektedir. Fiziki yapısı ve donanımıyla çok güzel bir sağlık kurumu olan bu hastanede, Genel Cerrahi-Ortopedi ve Travmatoloji-Göğüs Hastalıkları-Kadın Hastalıkları ve Doğum-Anesteziyoloji ve Reanimasyon-Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları-Tüp Bebek(IVF)-Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon-Dahiliye-Kardiyoloji-Üroloji-Enfeksiyon Hastalıkları-KBB-Radyoloji-Diyetisyen-Biyokimya branşları hizmete açılmıştır.

Var olan tansiyon problemim nedeniyle Özel Clinart Hastanesine başvurduğumda, sağlık personeli tarafından çok sıcak bir ilgiyle karşılaştım ve kendimi dahiliye uzmanı Dr. Bahri Aslan’ın muayenehanesinde buldum. Gerekli tetkikler süratle tamamlanarak tedavim yapıldı. Sayın Bahri Aslan’a minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Yeni açılan Özel Clinart Hastanesi’nin gerek doktor kadrosunun, gerekse sağlık personelinin ve çalışanlarının güler yüzlü, saygılı davranışları, hastalarla birebir ilgilenmeleri her türlü övgünün üzerindedir. "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi." İnsanlarımıza rahat bir nefes aldırmak için gece-gündüz hizmet veren doktorlarımıza, sağlık çalışanlarına sevgi, saygı ve muhabbetlerimizi sunuyoruz...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap