SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sabri Tekir: İktidar ekonomi kötüye gittikçe "lobi" icat ediyor

Sabri Tekir: İktidar ekonomi kötüye gittikçe "lobi" icat ediyor

20 Ekim 2021 Çarşamba - 13:37




Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Sabri Tekir, gündeme ilişkin konuştu. Tekir, "İktidar ekonomi kötüye gittikçe "lobi" icat ediyor" dedi.





Tahran’da düzenlenen 35’inci İslam Birliği Kongresi'ne katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun yerine Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Sabri Tekir, basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamada bulundu.

Türkiye'nin ilk yerli üretim İHA’larını ve SiHA’larını üreten Baykar Savunma’nın Yönetim Kurulu Başkanı olan Özdemir Bayraktar'a Milli Görüş camiası olarak Cenab-ı Hak'tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Sabri Tekir, "Devletimiz ve milletimiz arasında köprü vazifesi gören 19 Ekim muhtarlar günü vesilesiyle Saadet Partisi olarak muhtarlarımızın sorunlarının çözümü için kararlı olduğumuzu yinelemek istiyorum. Bosna Hersek'in Bilge Devlet Başkanı Aliya İzzetbegoviç'in vefatının 18. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. Aliya İzzetbegoviç, ülkesi ve insanı için yürüttüğü özgürlük mücadelesiyle tarihe geçen bir liderdir.

"GÜBREDE AKARYAKITTA ZAM ÜSTÜNE ZAM GELİYOR"

İzzetbegoviç'in "Unutmayın sonsuz iktidar yoktur. Herkes er ya da geç önce milletin nihayetinde Allah'ın huzurunda hesap verecektir" şeklindeki sözleri hatırlatan Sabri Tekir, "Ekonomik konular gündemde yerini koruyor. Ekonomide kötü gidişat sürdükçe bu durum devam edecektir. Her geçen gün hayat pahalılığı artıyor. Yüksek enflasyon, yüksek döviz, yüksek borç yükü ve yüksek işsizlik sarmalından kurtulamıyoruz. Ekonomik sorunların kronik hale gelmesi ülkenin bağımsızlığı için potansiyel tehdit hale gelecektir. Yapılan hatalarda ısrar edilmesi, bilerek isteyerek tekrar edilmesinin maliyeti giderek katlanacaktır. Her yeni güne zamla uyanıyor, her gece yeni bir zam haberiyle yatıyoruz. Gübrede, akaryakıtta olduğu gibi bir ürüne gelen zammın ardından ikinci bir zam haberi daha geliyor. Son zamanlarda basında atılan başlıklar zam haberi başlıklardır. İşbaşında bulunanlar ekonomi ve dış politikayı sürdürdüğü sürece zamların ardı arkası kesilmeyecektir. 

"İKTİDARIN ÜLKEYE KAZANDIRDIĞI TEK ŞEY LOBİ OLMUŞTUR"


Sabri Tekir, "Çarşıda pazarda vatandaşın en çok kullandığı kelime zam kelimesi olmuştur. Akaryakıt fiyatlarına cuma günü gelen zammın ardından pazartesi tekrar 23 kuruşluk bir zam daha geldi. Doğalgaz ve elektriğe gelen zam da aynı şekilde. Daha kış gelmeden karşımıza çıkan zamlar nedeniyle halk kara kara düşünür hale gelmiştir. Esnafımız ise birkaç gün önce 10 TL'ye sattığı bir ürünü 15 TL'ye sattıkları için utanır hale gelmiştir. İktidar olmanın sorumluluğunu hissetmesi gerekenler bu gerçekleri görmüyorlar veya görmezden geliyorlar. İktidar uzun bir zamandır görme ve işitme kaybı yaşıyor. Daha da vahimi problemlere gerekçeler üretmekle meşguller. Faiz lobisi, soğan lobisi, market lobisi... Ekonomi kötüye gittikçe kazandığımız tek şey icat edilen yeni lobiler. Bu lobileri icat eden yine kendileri. Bu anlayışla ülkenin yönetilmesi mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap