SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rusya'nın en zengini Putin'i uyardı! Servetinin dörtte biri uçtu

Rusya'nın en zengini Putin'i uyardı! Servetinin dörtte biri uçtu

12 Mart 2022 Cumartesi - 14:31




Yaptırımlar nedeniyle milyarlarca dolar zarara uğrayan Rusya'nın en zengin iş insanı Potanin, Ukrayna'nın işgali sonrasında kaçan şirketlerin mal varlıklarına el konulmasına karşı Kremlin'i uyardı ve böyle bir adımın ülkeyi 100 yıldan fazla geriye götüreceğini söyledi.





Metal devi Norilsk Nickel'in (NILSY) başkanı ve en büyük hissedarı Vladimir Potanin, Rusya'nın kapıyı Batılı şirketlere ve yatırımcılara kapatması halinde 1917 devriminin çalkantılı günlerine dönme riskini taşıdığını vurguladı. Potanin, Rus hükümetini varlıklara el konulması konusunda son derece dikkatli davranmaya çağırdı.

'GERİ DÖNECEKLER'

Norilsk Nickel'de yayınlanan bir mesajda, "İlk olarak, böylesi bir adımın sonuçlarını onlarca yıl yaşayacağız. İkincisi, birçok şirketin Rusya'daki operasyonlarını askıya alma kararı, diyebilirim ki, doğası gereği biraz duygusal. Bu karar uluslararası kamuoyunun daha önce benzeri görülmemiş baskısı sonucunda alınmış olabilir. Yani büyük olasılıkla bu şirketler geri dönecek" dedi.

SERVETİNİN DÖRTTE BİRİNİ KAYBETTİ

Potanin, Rusya'nın en zengin milyarderi ve Bloomberg'e göre, Norilsk Nickel'deki hisselerin düşmesiyle bu yıl servetinin yaklaşık dörtte birini kaybetmesine rağmen, hala yaklaşık 22,5 milyar dolar değerinde bir servete sahip. Şirketin hisseleri Londra borsasında yüzde 90'dan fazla değer kaybetti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap