SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rusya: İdlib'deki ateşkes kararına uyuluyor

Rusya: İdlib'deki ateşkes kararına uyuluyor

12 Mart 2020 Perşembe - 18:34




Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye ve Rusya'nın üzerinde anlaştığı İdlib'deki ateşkes kararına uyulduğunu söyledi.





Rusya'daki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde  haftalık basın toplantısını boş salondan video konferans yoluyla gerçekleştiren  Zaharova, muhabirlerin sorusunu video kayıt yoluyla ve çağrı merkezi üzerinden  telefonla alarak cevapladı.
Zaharova, Suriye’nin İdlib bölgesindeki son durumla ilgili "Son  zamanlarda İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde tehlikeli gerginliğin üstesinden  gelindi. Bu, Rus ve Türk liderlerin 5 Mart'ta Moskova'da yaptığı toplantıda  varılan anlaşma sayesinde mümkün oldu." ifadesini kullandı.
 
Moskova'da yapılan protokolün, 17 Eylül 2018'deki Soçi mutabakatına  ilave olarak imzalandığına işaret eden Zaharova, "Bu anlaşma 6 Mart'tan itibaren  İdlib bölgesinde temas hattında çatışmaların sona ermesini sağladı. Ateşkes  düzenlemesine genel olarak uyuluyor. Bu da İdlib'de istikrarın sağlanmasına  yardımcı oluyor." değerlendirmesinde bulundu.
 
Zaharova, anlaşmalara uyulmasını sağlamak için Türkiye ve Rusya  savunma bakanlıkları arasında temasların devam ettiğine dikkati çekerek, "Bunun  İdlib'de sürdürülebilir istikrarın sağlanmasına, insani durumun iyileşmesine,  yerinden edilmiş kişilerin sürekli ikamet yerlerine dönmesine yardımcı olacağını  umuyoruz." diye konuştu.
 
Sözcü Zaharova, Rusya ve Türkiye arasında 2019'da yapılan memorandum  sayesinde, Suriye'nin kuzeydoğusunda da genel olarak durumun istikrarlı bir  vaziyette olduğunu vurguladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap