SON DAKİKA



Haber > Gündem > RTÜK Erdoğan’ı kızdıracak! AKP destekçisi kanala ceza

RTÜK Erdoğan’ı kızdıracak! AKP destekçisi kanala ceza

17 Şubat 2022 Perşembe - 11:10




RTÜK bu sefer muhalif kanalların yanı sıra bir de AKP hükümetine destek veren bir kanala ceza kesti. Kesilen cezanın nedeni ise kanalın yanlış bilgi vermesi oldu.





RTÜK kurallara uymadığını iddia ettiği kanal ve programlara kesilen son cezaları duyurdu. RTÜK hükümet yanlısı haberler yapan bir kanalı da cezalandırarak görenleri hayrete düşürdü.

RTÜK'ten yapılan açıklamada, yasa ihlali yaptığı tespit edilen TV programları arasında Halk TV'de yayınlanan "Medya Mahallesi", KRT televizyonunda yayınlanan "Olağan İşler", Flash TV'de yayınlanan "Al Sana Haber” programlarına ve sunucularına program durdurma ve idari para cezası gibi yaptırımlar uyguladı.

Bu kanalların yanı sıra AK Parti hükümetine yakınlığıyla bilinen TGRT Haber TV kanalına da ceza vermesi dikkatlerden kaçmadı. Verilen cezaya gerekçe olarak Ekrem Açıkel ile Ana Haber programında sunucunun yanlış bilgi verdiği belirtildi.

AK PARTİ DESTEKTİÇİSİ TGRT'YE CEZA

TGRT Haber TV kanalındaki "Ekrem Açıkel ile Ana Haber" programı hakkında hazırlanan raporda, sunucunun Türkiye'de yapılan reyting ölçümleri ile verdiği yanlış bilgilerin tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini ihlal ettiği ve toplumda özgürce kanaat oluşumuna engel olduğu değerlendirildi. Üst Kurul, yayıncı televizyona üst sınırdan idari para cezası uygulamaya kadar verdi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap