SON DAKİKA



Haber > Gündem > Roketsan görüntüleri paylaştı: Tayfun nefes kesti

Roketsan görüntüleri paylaştı: Tayfun nefes kesti

13 Haziran 2023 Salı - 16:45




Geçtiğimiz haftalarda ikinci kez test atışı gerçekleşen yerli balistik füze Tayfun’dan yeni görüntüler paylaşıldı. Roketsan’ın paylaştığı videodaki görüntüler dikkat çekti. İşte detaylar...





Türkiye’nin yerli balistik füzesi Tayfun’un Rize-Artvin Havalimanı’ndan 2. kez test atışı geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilmişti. Roketsan bugün itibarıyla test atışına ilişkin yeni görüntüleri paylaştı.

İLK TEST ATIŞI 18 EKİM’DE YAPILDI 

Roketsan ve Savunma Sanayii Başkanlığı, Roketsan tarafından geliştirilen Tayfun için 18 Ekim 2022 tarihinde Rize-Artvin Havalimanı'nda ilk kez test atışı yapılmıştı. 

İKİNCİ TEST ATIŞI DA BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ 

23 Mayıs tarihinde Saat 06.44’te yeniden test atışı yapılan Tayfun'un test atışı esnasında Rize-Artvin Havalimanı’nın içerisinde ve etrafında yoğun güvenlik önlemi alınırken, Tayfun Füzesi’nin test atışının Rize ayağı başarı ile tamamlanmıştı. 


Türkiye’nin hedefi, 1000-3000 bin km menzil aralığındaki orta menzilli balistik füze üretimini yakalamak. Roketsan, füze motoru üretiminde Kale Grubu ile de iş birliği yaparak önemli bir teknoloji birikimine sahip oldu.  

Türkiye, 280 kilometre menzili olan Bora’nın ardından Tayfun ile 300 kilometre menzil eşiğini geçti. Roketsan, Tayfun Füze Sistemi Geliştirme Projesi kapsamında füze test atışını, 18 Ekim 2022’de de Rize ile Sinop arasında gerçekleştirmişti.  

Tayfun füzesi, 458 saniyede 561 km uzaklıktaki hedefi başarı ile vurmuştu. Tayfun, dakikada 70 km’nin üzerinde bir hıza erişmişti. Tayfun’un ikinci test atışı için menzili ve hızı ile ilgili bir açıklama yapılmamıştı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap