SON DAKİKA



Haber > Gündem > Revi haddini aştı

Revi haddini aştı

02 Şubat 2016 Salı - 10:54




CHP lideri hakkında suç duyurusunda bulunan AK Parti Trabzon teşkilatı için, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, “İl başkanı haddini aştı” dedi.





Trabzon Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Turgay Güngör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etti gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan AK Parti teşkilatı için yaptığı basın toplantısında, yalakalığı bırakarak vatandaşların soğukta, karda, kışta çektiği sefilliklere katkı sağlaması gerektiğini söyledi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun parti kurultayında ve ardından da grup toplantısında anayasa maddelerini referans göstererek Cumhurbaşkanının tarafsızlığı ile ilgili sarf ettiği sözler AKP yöneticilerini rahatsız ettiğini söyleyen Güngör, “Genel Merkezlerinin emriyle böyle bir girişimde bulunmuşlardır. Sayın Genel Başkanımızın sarf ettiği sözler durup dururken söylenmemiştir. Siz bu söylenen sözlere değil, bu sözleri söyleten nedenlere bakınız ve sorgulayın” dedi.

AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

AKP İl Başkanının yaptığı açıklamadaki sözleri ile haddini aştığını söyleyen Güngör, “Haddini aşan İl Başkanına haddini bildirmek de bizim görevimizdir. Açıklamalarındaki, "Diktatör bozuntusu görmek istiyorsan kendi tarihine dönüp bak" orada diktatör bozuntusunun kim olduğunu görürsün sözleri ile kimi kastettiğini açıklamak zorundadır. Bu diktatör bozuntusu Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk mü? Yoksa Cumhuriyetimizi tek partili dönemden, çok partili sisteme getiren, ülkede çok partili demokrasi yolunu açan İsmet İnönü mü? Veya bir başkası mı? Acilen bu sorunun cevabını bekliyoruz. Önce sorumuzun yanıtını alalım, sonra da suç duyurusunun nasıl yapılacağını hep beraber göreceğiz” dedi.

Yusuf ARSLAN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap