SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rehine teklifinin detayları ortaya çıktı! Netanyahu da doğruladı...

Rehine teklifinin detayları ortaya çıktı! Netanyahu da doğruladı...

13 Kasım 2023 Pazartesi - 11:21




NBC News, rehinelerin serbest bırakılması için yapılan teklifin detaylarını duyururken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da rehinelerden bazılarının serbest bırakılması için bir anlaşma yapılabileceğini açıkladı.





ABD medyası hafta sonu İsrail-Hamas savaşına ilişkin dikkat çeken bir iddia ortaya atmış ve rehinelerin serbest bırakılması için görüşmelerin başladığını iddia etmişti.

NewYorkTimes gazetesi Katar arabuluculuğu ile yapılan İsrail-Hamas görüşmelerinde masada iki teklifin olduğunu iddia ederken, CNN International da çatışmalara kısa bir süre ara verilmesini ön gören anlaşma kapsamında rehinelerin kademeli olarak serbest bırakılacağını, önceliğin kadın ve çocuklara verileceğini öne sürmüştü.

ANLAŞMANIN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

NBC News üst düzey bir ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberinde rehine anlaşmasının detaylarına yer verdi.

İsmi açıklanmayan ABD'li yetkiliye göre Hamas tarafından rehin tutulan yaklaşık 80 kadın ve çocuk, İsrail hapishanelerinde tutulan kadın ve çocuk hükümlüler karşılığında serbest bırakılacak.


Yetkili teklifin görüşüldüğünü ancak kesin olmadığını belirtirken Washington'un rehinelerin serbest bırakılması için tüm seçenekleri zorladığını vurguladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap