SON DAKİKA



Haber > Gündem > 'Ramazan Hoca'nın katilinin ifadesi ortaya çıktı

'Ramazan Hoca'nın katilinin ifadesi ortaya çıktı

02 Şubat 2024 Cuma - 16:56




“Diyarbakırlı Ramazan Hoca” olarak bilinen Ramazan Pişkin'in katil zanlısı Erkan Baykut tutuklama talebi ile nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Baykut savcılığa verdiği ifadede Ramazan Pişkin’i tanımadığını kendisine cinsel saldırıda bulunan Afgan uyruklu S.M olduğunu sandığı için öldürdüğünü söyledi.





Sosyal medyada, ‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’ olarak bilinen Ramazan Pişkin dün kendisine ait çay ocağında bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında 24 yaşındaki Erkan Baykut gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Baykut bugün adliyeye sevk edildi. Şüpheli savcıya verdiği ifade sonrası, “kasten öldürme” suçundan tutuklanması talebi ile nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

“RAMAZAN PİŞKİN’İ TANIMIYORUM”

Şüpheli Erkan Baykut savcılıkta verdiği ifadede, babasına ait dükkanda çalıştığını söyledi. Ramazan Pişkin’i tanımadığını söyleyen Baykut, “Ben kendisini S.M isimli Afgan uyruklu şahıs zannettim. S.M isimli kişiyi babamın yanında çalıştığı için tanımıştım. Kendisi beni evine davet ederdi. Bana sigara içtiğimi bildiği için uyuşturucu ve Afgan macunu olarak bilinen maddelerden veriyordu. Ben kendimi kaybediyordum” dedi.

“CİNSEL İSTİSMARDA BULUNAN S.M OLDUĞUNU SANDIM”

Aynı şahıslar tarafından cinsel istismara uğradığını söyleyen Baykut, “Ben bu şahıslar tarafından 2017-2021 yılları arasında cinsel istismara uğradım. Bu cinsel istismara ilişkin bir şikayetim olmadı. Sadece aileme anlattım. Olay günü de Ramazan Pişkin isimli kişiyi S.M olduğunu bilerek yaralamak amacıyla yanına gittim. Gittiğimde önce kendisine taş attım. Taş isabet etmeyince kendisi taşı alarak bana karşılık verdi. Ben de olayın heyecanıyla üzerimdeki bıçağı çıkararak karın bölgesine 2-3 defa sapladım. Daha sonra bağrışma sesleri duymam üzerine olay yerinden kaçarak uzaklaştım” dedi.

“PİŞMANIM”

Şüpheli kendisine sorulan soru üzerine herhangi bir dini cemaat ya da grupla bağlantısının olmadığını söyledi. Ramazan Pişkin’i ilk kez 2021 yılında sosyal medyada gördüğünü söyleyen Baykut, “Daha sonra da babamın dükkanına 5 dakika mesafedeki Çaycı Ramazan Hoca isimli iş yerinde gördüm. Kendisinin S.M olduğunu anladım. Kendisini sürekli rüyalarıma giriyordu. Suçta kullandığım bıçağı Eminönü’nden aldım. Öldürme kastım yoktu. Yaralamak amacıyla gitmiştim. Pişmanım” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap