SON DAKİKA



Haber > Gündem > Polis servisine bombalı saldırıda yeni gelişme

Polis servisine bombalı saldırıda yeni gelişme

26 Kasım 2023 Pazar - 13:06




Diyarbakır'da geçen yıl çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracına yapılan bombalı saldırının failleri olduğu tespit edilen 7 kişiden 3'ü, tutuklanarak cezaevine gönderildi.





Olay, 16 Aralık 2022'de Diyarbakır- Mardin kara yolunda meydana geldi. Canlı hayvan borsasında görevli çevik kuvvet personelini taşıyan midibüsün geçişi sırasında, yol kenarına daha önceden park edilen bombalı aracın patlatılması sonucu 8 polis memuru ve 1 vatandaş hafif yaralandı. Yaralılar, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilirken, terör saldırısının kiralık araçla gerçekleştirildiği tespit edildi.

İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada, olayın faili olduğu tespit edilen N.D., M. D., F.D., U. A., D. S., Z. A., ve Ö. A., isimli şüphelilere yönelik 22 Kasım'da operasyon düzenlendi. İkametlerinde yapılan aramalarda 6 şüpheli, yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden D.S., ise gözaltına alındığı İstanbul'da, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Gözaltındaki diğer şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden N.D., F.D. ve Z. A. çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, M.D., U.A. ve Ö.A., tutuklanarak Diyarbakır 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

  Polis servisine bombalı saldırıda yeni gelişme

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap