SON DAKİKA



Haber > Gündem > PKK için gitmiyoruz DAEŞ'e gardiyanlık yapmak, ABD'ye pahalı geliyor

PKK için gitmiyoruz DAEŞ'e gardiyanlık yapmak, ABD'ye pahalı geliyor

10 Ekim 2019 Perşembe - 13:23




Trump'ın tehditlerine karşılık Erdoğan'a "Başka Türkiye yok. Dik dur eğilme, yanındayız, Ecevit gibi dirayetli ol, canımı ye" diyen Yılmaz Özdil bugünkü yazısında ters köşe yaptı. İki gün öncesine kadar milli mesajlar yayınlayan Özdil, bugün Suriye'nin kuzeyinde başlatılan "Barış Pınarı Harekatı" amacının “DEAŞ’lı teröristleri Türkiye’ye getirip ABD’nin yükünü hafifletmek” olduğunu iddia etti.





Sınırdaki terör koridoruna izin vermeyen Türkiye, güvenli bölge oluşturmak için Suriye'nin kuzeyinde Barış Pınarı Harekatı'nı başlattı. Dün saat 16'da başlayan harekat bugün ikinci gününde. 

"AMERİKAN VATANDAŞLARININ VERGİ YÜKÜNÜ HAFİFLETMEK İÇİN GİDİYORUZ"

Harekata ilişkin bir yazı kaleme alan Sözcü yazarı Yılmaz Özdil "Terörle mücadele için elbette devletimizin yanındayız ama… Gayet açık görülüyor ki, PKK için gitmiyoruz. Amerikan vatandaşlarının vergi yükünü hafifletmek için gidiyoruz." iddiasında bulundu. 

"GARDİYANLIK YAPMAK PAHALI BİZ UCUZUZ"

Bölgedeki DAEŞ'lilerin ABD'ye maliyetinin fazla olduğunu savunan Özdil, "Ortalama zekaya sahip herkesin bir defada okuyup anlayacağı kadar netti…Amerikan askerleriyle DAEŞ'e gardiyanlık yapmak, pahalı geliyor. Biz ucuzuz." diye yazdı. 


ERDOĞAN'A DESTEK VERMİŞTİ
Barış Pınarı Harekatı hakkında Trump’tan ve ABD’li diğer bazı isimlerden gelen tehdit mesajları sonrası, Yılmaz Özdil'den Erdoğan’a destek gelmişti.

Yılmaz Özdil attığı tweette “Başka Türkiye yok… Dik dur, eğilme, yanındayız, Ecevit gibi dirayetli ol, canımı ye” demişti

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap