SON DAKİKA



Haber > Gündem > Peş peşe 4 uyarı! Meteoroloji 12 il için sarı alarm verdi

Peş peşe 4 uyarı! Meteoroloji 12 il için sarı alarm verdi

14 Eylül 2021 Salı - 16:16




Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alacak sağanak yağışla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü sarı alarm verdi.





Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarın için peş peşe 4 uyarı yayımladı. Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre yarın yurdun büyük bölümünde sağanak etkili olacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren yurdun kuzeybatısında sağanak yağış görülecek. 

Eskişehir il geneli ile Ankara’nın güney ve batı, Bolu’nun güney ilçelerinde yarın (Çarşamba) akşam saatlerine kadar yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

3 il için ani sel, su baskını ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerde gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Batı Akdeniz’in iç kesimleri (Antalya’nın iç kesimleri, Isparta, Burdur), Denizli ve Afyonkarahisar çevreleri ile Kütahya’nın doğu ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

İç kesimlerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren Konya'nın kuzey ve batısında başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların zamanla etkisini artıracak.

Perşembe (16.09.2021) öğle saatlerine kadar il merkezi ile kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. 

Konya ve ilçeleri için beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Orta Karadeniz’de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Samsun ve Ordu’nun iç kesimlerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji 12 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap