SON DAKİKA



Haber > Gündem > Pekin'de 72 yılın en soğuk Aralık ayı

Pekin'de 72 yılın en soğuk Aralık ayı

25 Aralık 2023 Pazartesi - 14:49




Çin’in başkenti Pekin’de 1951 yılından bu yana en soğuk Aralık ayının yaşamasıyla rekor kırıldı.





Kentte Aralık ayında sıcaklıkların sıfırın altında seyrettiği ifade edilirken, yerel medya kentte sıcaklığın ilk olarak 11 Aralık’ta sıfırın altına düştüğünü ve 300 saat boyunca da sıfırın altında kaldığını belirtti.

Çin’in başkenti Pekin’de 72 yıl sonra rekor kırıldı. Şehirde 1951 yılından bu yana en soğuk Aralık ayı yaşanıyor.

Şehirde ralık ayında sıcaklıklar sık sık sıfırın altında seyrettiği ifade edilirken. Pekin medyası, kentte sıcaklığın ilk olarak 11 Aralık’ta sıfırın altına düştüğünü ve 300 saat boyunca da sıfırın altında kaldığını yazdı.

Öte yandan, bu yıl ülkeyi etkisi altına alan şiddetli soğuk hava dalgası, Çin’in kuzeyindeki şehirlerde ısıtma sorununa neden oldu. Ülkenin orta kesiminde yer alan Henan eyaletinde ise ısıtma sistemi arızası yaşandı.

Henan eyaletine bağlı Jiaozuo şehrinde Cuma günü Wanfang enerji santralinde meydana gelen arızanın ardından ısıtma tamamen durdu. Eyaletin Puyang ve Pingdingshan yönetimlerinden yapılan açıklamada ise hastane, okul ve konut gibi ısıtmaya öncelik verilmesi gereken alanlar için hükümet ve devlete ait kurumların ısıtmasında kesinti yapılacağı kaydedildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap