SON DAKİKA



Haber > Gündem > PCR testi zorunluluğu kalktı mı? Kimler PCR testi yaptırmak zorunda?

PCR testi zorunluluğu kalktı mı? Kimler PCR testi yaptırmak zorunda?

03 Şubat 2022 Perşembe - 18:29




Geçtiğimiz günlerde PCR test zorunluluğuyla ilgili çıkarılan yeni uygulama ile birlikte vatandaşın kafası karıştı. İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı yeni düzenlemeyle; “PCR testi zorunluluğu kalktı mı? Kimler PCR testi yaptırmak zorunda? Aşısızlara test zorunluluğu kaldırıldı mı? soruları gündemden düşmüyor. İşte haberin detayları...





“PCR testi zorunluluğu kalktı mı?” sorusu, geçtiğimiz günlerde PCR test zorunluluğuyla ilgili çıkarılan yeni uygulama ile birlikte en sık sorulan sorular arasında yerini aldı. Covid-19’la mücadele kapsamında 6 Eylül 2021 tarihinden itibaren seyahat ve sosyal etkinliklere katılmak isteyen kişiler için getirilmiş olan PCR test zorunluluğunda son durum merak ediliyor. 

PCR TEST ZORUNLULUĞU KALKTI MI?

Covid-19 ile mücadele kapsamında Eylül 2021 tarihinde başlatılmış olan PCR testi zorunluluğu, geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafında yayımlanan genelge ile birlikte kaldırıldı. Seyahat ve sosyal etkinliklere katılım için zorunlu hale getirilmiş olan PCR testi, Bilim Kurulu’nun yeni tavsiye kararı doğrultusunda yeniden düzenlendi. Yapılan düzenleme ile birlikte;

  • Aşısız ya da aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde covid-19 hastalığı geçirmemiş kişilerden uçak, otobüs, tren ya da diğer toplu ulaşım araçları ile gerçekleştirilecek olan şehirlerarası seyahatlerde, 
  • Konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklerde.
  • Kamu ve özel kurumlar tarafından düzenlenmekte olan öğrenci kamplarında,
  • Tüm kamu ve özel işyeri çalışanlarına,
  • Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapan personele PCR testi yaptırma zorunluluğuna gerek olmadığına karar verildi.

AŞISIZLARA TEST ŞARTI KALDIRILDI MI?

81 il valiliğine gönderilen genelgelerin ardından alınan yeni karar ve valiliklere gönderilen genelgeye göre sadece uçakla şehirlerarası seyahat edecek olan vatandaşların, aşısız ve aşı sürecini tamamlamamış olanlardan, son 180 günde Covid-19 geçirmemiş olanlardan PCR testi almak zorunlu hale getirildi.

KİMLER PCR TESTİ YAPTIRMAK ZORUNDA?

81 il valiliğine ve merkez birimlere bağlı kuruluşlara gönderilen yazıya göre Eylül ayında getirilen PCR testi zorunluluğunun yeniden düzenlendiğini ve zorunlu olmaktan çıkarıldı. Fakat daha sonra valiliklere gönderilen yeni yazıda bu zorunluluğun sadece uçakla şehirlerarası seyahat edecek olanlar için yeniden getirildiği bildirildi. Yeni bildiriye göre uçakla şehirlerarası seyahat etmek isteyen aşısız ya da aşı sürecini tamamlamamış, son 180 günde ise Covid-19 geçirmemiş olan vatandaşlar için PCR testi yeniden zorunlu hale getirildi.

Bunun dışında huzurevi, bakımevi, ceza evleri, sevgi evleri ve tevkif evleri gibi toplu yaşam alanlarında PCR testi uygulamasına devam edilecek. Konuyla ilgili genelgede şu ifadelere yer verildi:


“Huzurevi, bakımevi, sevgi evleri ile ceza ve tevkif evlerinin aşısız veya son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş çalışanları, belirlenen durumlarda ceza ve tevkif evlerindeki tutuklu ve hükümlüler için PCR testi ile tarama yapılmasına devam edilecek.”

Alınan karar kapsamında yurt dışına seyahat edecek olan vatandaşlar için de yine PCR testi zorunlu olmaya devam edecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap