SON DAKİKA



Haber > Gündem > Paramız eridikçe eriyor! 2500 TL'nin hurda değeri şoke etti

Paramız eridikçe eriyor! 2500 TL'nin hurda değeri şoke etti

15 Aralık 2021 Çarşamba - 17:15




Yüksek enflasyonla birlikte artan dolar kuru nedeniyle Türk Lirası'nda değer kaybı devam ederken 2 bin 500 liralık madeni paranın hurda olarak 4 bin TL ettiği iddiası sosyal medyanın gündemine oturdu.





Yeni ekonomi modeli sonucunda artan enflasyon sonrası üretilen demir madeni paraların hurda değeri temsil ettiği fiyattan daha pahalı oldu. Gazeteci Adem Karacoban, bir hurdacının madeni paralarla ilgili olarak çektiği videoyu Twitter’daki sosyal medya hesabından “Bir hurdacı yolladı. Paranın kendi değeri: 2500 tl Hurdacıdaki değeri; 4000 TL.” diyerek paylaştı.

"PARALARIN HEPSİNİ HURDAYA ATIYORUZ"

Söz konusu videoda bir hurdacının 2 bin 500 lira tutarında olan ve çuvalın içine doldurulan madeni paraları göstererek, “Ülke ekonomisinin geldiği son hal. Gördüğünüz hepsi yeni para. Bizim işimiz hurda, paraların hepsini hurdaya atıyoruz” yorumunda bulunduğu görülüyor.

"BİZİM EKONOMİMİZ BÖYLE"

Bir esnafın getirdiği madeni paraları 900 TL farkla aldığını söyleyen hurdacı, “2 bin 500 lira getirdi, biz de 3 bin 400 lira adama verdik” diyor. Hurdacı tarafından “Bizim ekonomimiz böyle; Ay’a uçacağız, aç kaldık, köprüleri bitirmeye az kaldı” denilerek çekilen video sosyal medyada en çok etkileşim alan paylaşımlar arasına girdi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
2
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap