SON DAKİKA



Haber > Gündem > Özhaseki tornistan yaptı: Göçmenlerle ilgili yeni açıklama

Özhaseki tornistan yaptı: Göçmenlerle ilgili yeni açıklama

26 Ağustos 2021 Perşembe - 16:29




AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Malatya'ya basın mensuplarına açıklamada bulundu.





AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Malatya'ya yaptığı ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Daha önce yaptığı açıklamalarla tepki toplayan Özhaseki, Türkiye'deki sığınmacı tartışmasında bu kez farklı bir değerlendirmede bulundu.

"SICAK BAKMIYORUZ"

Afganistan'dan gelen düzensiz göçmenlerle ilgili olarak soruları soruya cevap veren Özhaseki, " Afgan göçmenlerle ilgili ülkeye gelmemesi konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda, batının kendine has bir takım iç siyasi dengeleriyle yaptıkları konuşmaları da kınıyoruz. Kendilerine geri iade ediyoruz. Burası göçmen kampı değil ve o konuda da hiç sıcak bakmadığımızı da defalarca söylüyoruz zaten" dedi. 

"BURASI GÖÇMEN KAMPI DEĞİL"


AKP Malatya İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldiği toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özhaseki, bir gazetecinin "Afganistan'dan Türk askeri geri dönüyor, tahliyeler başladı, bununla ilgili ne düşünüyorsunuz? Ayrıca Afgan mülteciler karşısında yerel yönetimlerin herhangi bir talebi var mı sizden?" şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

"Afganistan meselesinde pür teyakkuz halinde takip edilen bir ortam var. Zaten herkes olanı biteni biliyor. Orada nihayetinde bizim için önemli olan Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türk milletinin bir taraftan menfaatleri, bir taraftan da onurudur. Orada alınan kararlar, günlük olarak takip neticesinde verilmektedir. Afgan göçmenlerle ilgili ülkeye gelmemesi konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda, batının kendine has bir takım iç siyasi dengeleriyle yaptıkları konuşmaları da kınıyoruz. Kendilerine geri iade ediyoruz. Burası göçmen kampı değil ve o konuda da hiç sıcak bakmadığımızı da defalarca söylüyoruz zaten. Şu anda da yerel yönetimlerimizi ilgilendirecek kadar göçmen boyutu olduğunu da düşünmüyorum. Olursa da zaten onların tedbiri alınır. Bu konuda zaten devlet olarak da üzerimize düşeni yapıyoruz"

NE DEMİŞTİ?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de katıldığı bir televizyon programında sığınmacılarla ilgili soruya, “Bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar" yanıtını vermişti.

Yabancı bir sığınmacıya iş verdiğini de belirten Özhaseki, "Şimdi bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar. Gaziantep sanayisine gidin yüzbinlerce insan en ağır ve en zor işlerde çalışıyorlar. Kayseri sanayisinde de öyle. İşçi bulamıyorlar, bu adamlar çalışıyor" ifadelerini kullanmıştı. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap