SON DAKİKA



Haber > Gündem > Özgür Özel'den TRT'ye: Ölüme gelmeyen dirime de gelmesin

Özgür Özel'den TRT'ye: Ölüme gelmeyen dirime de gelmesin

27 Şubat 2024 Salı - 14:16




CHP lideri Özel, yerel seçimler öncesi son grup toplantısında açıklamalarda bulundu.





CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde partisinin son TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Memleket Partisi'nden ayrılan isimlerin yeniden CHP'ye döndüğü toplantıda konuşan Özel, Meclis'in kapanmasına günler kala iktidara içerisinde 17 bin TL olan bir 'emekli kart' çıkarma çağrısında bulundu. Özel, kıyma hesabıyla emekli ikramiyesinin alım gücünün erimesine de dikkati çekti. Özel'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle oldu: 

(34 askerin şehit olduğu İdlib saldırısının dördüncü yılı) - İki gün boyunca sustu iktidar. 'Kanları yerde kalmayacak' dediler, gittiler Putin'in kapısına, kafasına sayaç koydular. Kendince 'one minute' diyemedi, ona 'two minute' dediler, daha da İdlib'i konuşamadı. Seni Rusya'da kapıya koyanlara şimdi 'en yakın dost' diyorsun. İstediği zaman seviyor, istediği zaman dövüyor. Ailelerimizin acılı ailelerine sabır diliyorum. Günü geldiğinde hem askerlerimizi şehit edenlerden hem de bu rezalate sebep olanlardan hesabını soracağız.

- TRT anayasal bir kurum. Kanunu, anayasaya dayanılarak çıkarılmış. Bunların kanununda tarafsızlık yazıyor. İşte AKP'nin, bir kamu televizyonunu, parti televizyonu haline getirdiklerinin kanıtı. 

- TRT emekçilerini yolluyorlar, programımızı takip ediyorlar. Bir dakika haberimiz yok. Ne zaman vereceksin, genel merkez yanarsa haber vereceksin herhalde. Beni ne zaman vereceksin, ölürsem cenaze törenimi canlı verecekler. Dirime gelmeyen ölüme de gelmesin. Dirimde olmayan ölümde de olmasın. Ben TRT dediğim anda TRT yayından çıkmış arkadaşlar. Gün olur devran döner, bunun hesabı sizden de Tayyip Erdoğan da sorulur.

MADEN FACİALARI 


(Elazığ'daki göçük) - Şükür can kaybı olmadan sonlandı. Madenler halen alarm vermeye devam ediyor. Herkes 'Soma'yı unutursak yüreğimiz kurusun' diyordu. Madenlerde bir arpa boyu yol alınmadı. 'Madencinin fıtratın ölüm var' demek insanımızı kandırmaktır. Alman'ın, İngiliz'in fıtratında olmayanı görmek vatandaşı kandırmaktır.

- Bu kazaları durdurmak için kanun yapmayanlar ne yapıyor? Murat Kurum'un liç yığınına izin verdiği, o karardan sonra Erdoğan'ın imzasıyla şirketin 221 milyon lira borcunu affetmesi... Bu şirket o madenden 334 milyon dolar kâr etmiş. Böyle bir insafsızlık ve kayırmacılık... 

AKP MİTİNGİNDE AÇILAN PANKART 

- Ben Madrid'de Sosyalist Entarnasyonel'in 140 üyesinin karşısındaydım. Filistin'de 30 bin insan öldürüldü. Gelin 'Filistin'deki mezalimi bitirelim' dedim. Erdoğan da Sakarya'daydı. Bir pankart açtılar 'İsrail ile ticaret utancı sonlandırılsın...' Gidip apar topar pankartı toplattılar. Pankartı açanlar biliyorlar ki ticareti Erdoğan'ın ailesi yapıyor. Ticareti, cuma namazına Erdoğan ile 300 araçla giden etrafındaki iş adamları yapıyor. Biliyorlar ki Tayyip Bey ve ailesi İsrail ticaretinden pay alıyor.   

PİDE ZAMMI 


- Acı bir reçete geliyor. 31 Mart'tan sonra kemer sıkma, zamlar ve tasarruf genelgeleri ardı ardına gelecek. Pideyi 15 lira yapmışlar. Yüzde 50 zamlanmış ama işin içinde bir oyun var. Hem fiyata zam yapıp hem gramajdan alıyorlar. Zam yüzde 80. Hani enflasyon yüzde 65'idi. 

İKRAMİYEDE KIYMA HESABI  

- Et ve Balık Kurumu'nun önünde 850 metre kuyruk oluştu. İnsanlar çocuklarının boğazlarından bir tutam kıyma geçsin diye sabahın köründe bu mücadeleyi veriyorlar. Emeklilerle ilgili bayram ikramiyesi var... 2015'te söz verip 2018'de bin lira verdiler. Hesap kitap yapıp 3 bin lira verdiler. Emekli orada ucuz kıyma kuyruğunda... İlk verildiğinde bin lira ile 24 kg kıyma alınıyordu. Şimdi 3 bin lira ile 6 kilo kıyma alınıyor. 18 kilo kıymayı Erdoğan, emeklinin bayram ikramiyesinden çalmıştır. Bizim dediğimiz 17 bin lira olsa 35 kilo olacak. 

'EMEKLİKART ÇIKARALIM' ÇAĞRISI

(Emekli destekleri) - Gelin üç gün çalışalım, 'emeklikart' çıkaralım. Faturalarda indirim yükleyelim, emekliye bu seneyi çıkartacak, gelin bütünleşik bir emeklikart uygulaması getirelim. Üzerimize ne düşen varsa vermeye, katkıda bulunmaya hazırız. Emeklikart çıkaralım, bu zulmü bitirelim. Boş tostlar satılıyor... Çürük meyve 'olgun meyve' diye satılıyor... Şimdi ana yemek 'az çorba' oldu... Bu sistemin yarattığı yoksullardan yana politikalar yaratmak lazım. Halen maden şirketini zengin eden bir düzenin içindeyiz.


İŞSİZLİK SİGORTASI DÜZENLEMESİNİ AYM'YE TAŞIYACAKLAR

(İşsizlik sigortası fonu) - Bu hükümet eliyle kuşa çevrildi, perişan edildi. Bunlar yol yapımında bile bu fonu kullandılar. 2023'te sigorta fonundan işçiye ödenen yüzde 18.5, işverene verilen yüzde 67. Kumbara işçinin. Yüzde 50'si işveren atarken yüzde 67'sini almış. Böyle kanun olur mu? Bugün ne yapıyorlar? Biz işçinin kumbarasından işverene bir şey ödenmesine ilk günden bu yana karşı çıktık. Bu fon işçi, işsiz kaldığında kullanılacak. Takipçisi olacağız, düzenlemeyi AYM'ye taşıyacağız.

(28 Şubat) Askeri vesayet ortadan kalktı diyorlar, askerin siyasete değil iktidara müdahalesi ortadan kalktı. İşte Jandarma'nın sosyal medya hesabını Soylu'nun trollerinin kullandığı bir süreç yaşadık. Askeri vesayet iktidar değil muhalefet üzerinde sürüyor. Baskı döneminde şikayet edenler devletin TV'sini parti TV'si yapıp devletin tüm imkanlarını kendilerine tahsis etmiş durumdalar.

ERDOĞAN'A AF ÇAĞRISI: BU NEYİN KİNİ? 

- 28 Şubat'ın geçmişte yarattığı mağduriyetlere hep birlikte tavır almaya devam ediyoruz. Ama 28 Şubat'ın başka mağdurları daha var. Şu anda 28 Şubat davasında içeride insanlar yatıyor. 84 yaşında Çetin Doğan yatıyor. Kimini ben ziyaret ettiğimde yanağı delikti, beslenemiyordu, kanserdi, kimi tek başına yürüyemiyordu. Bu neyin kini?


- Sen 28 Şubat sürecinin zaten dümen suyuna girdin. Sen Amerikan destekli bir projenin Amerikan destekli bir figürüsün. Af yetkini domuz bağcılara, Sivas canilerine kullanıyorsun. Ama bu insanlara hâlâ kin duyuyorsun. Eğer şu kadarcık vicdan, ahlak, devlet adamlığı varsa yarın af yetkini kullanır bu ayıbı bitirirsin. Bitirmezsen şuranda senin kalp yok bir taş var, bir taş var... 

"İTTİFAK ORTAĞINA SİRK CAMBAZI DİYOR"

- Bir yandan da Erbakan'ın milli görüş gömleğini çıkarıp başka şeyler kuşananlar, Erbakan'ın siyasi çizgisine husumet duyarken, 14 Mayıs seçimlerinde Fatih Bey'in siyasi hareketine sarılmıştı. Bu seçimde 'Biz ayrı giriyoruz' dediler. Bizim de eski ittifak ortaklarından ayrılanlar var. Biz iki kelimeyle cevap veriyoruz, canları sağolsun. Çünkü biliyoruz ki eski dosttan düşman olmaz.

- İki taraf da ittifak ortağından ayrılmış, biz iyi insanlar diyoruz, yakasında güneş olan birini görünce gidip sarılıyoruz, bir yandan hocasının emaneti ve ittifak ortağına ağzına geleni söyleyen ve "sirk cambazı" diyen Erdoğan, kendisine soru soran A Haber'e "Kendine gel, haddini bil. Ben onların adını ağzıma almam" diyor. Bir korku ve suç ittifakıdır Cumhur İttifakı. Bunların gücünü dengelemenin tek yolu 31 Mart'ta Türkiye İttifakı'dır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap