SON DAKİKA



Haber > Gündem > Oylar eşit çıkınca 3 muhtar kurayla belirlendi

Oylar eşit çıkınca 3 muhtar kurayla belirlendi

04 Nisan 2019 Perşembe - 12:43




Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki iki köy ve bir mahallede oylar eşit çıkınca muhtarlar kurayla tespit edildi.





Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesindeki iki köy  ve bir mahallede, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oylar eşit çıkınca  muhtarlar kurayla belirlendi. 
 
İlçe Seçim Kuruluna yapılan itirazlar sonucu seçimde oylarda eşitliğin  tespit edilmesi üzerine, Çiğiltepe ve Çukurca köyleri ile merkezdeki Zafer  Mahallesi'nin muhtarlığı için Sandıklı Adalet Sarayı'nda kura çekildi.

Kura sonucunda Çiğiltepe'de İbrahim Özpınar, Çukurca'da Adem Yayla,  Zafer Mahallesi'nde ise Orhan Arslan muhtarlığı kazandı.



 
Çiğiltepe Muhtarı Özpınar'ın avukatı Yusuf Onur Seçmen, gazetecilere  yaptığı açıklamada, seçim sonrası İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunduklarını  söyledi.
 
İtirazlarının kabul edildiğini belirten Seçmen, "Yeniden yapılan  sayımda, oyların eşit olduğu anlaşıldı. Eşit oylarda seçim kanunu gereğince kura  çekimi yapılıyor. Kurada İbrahim Özpınar'ın adı çıktı." dedi.
 



Zafer Mahallesi Muhtarı Arslan da "Kuraya girdiğimizde Mevla'm bize  nasip etti. 211 oy benimdi, rakibimin 212 oyu vardı. Fakat onun oylarının biri  sarı kağıda yazılmış. İtirazlarımız sonucu eşitlik sağlandı. Kurada da şansımıza  bize çıktı." diye konuş
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap