SON DAKİKA



Haber > Gündem > Öncelikli sorun içtüzük değildir

Öncelikli sorun içtüzük değildir

08 Haziran 2017 Perşembe - 15:46




CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, düzenlemenin yapılacağı toplantıya katılmayacağını bildiren bir mektup kaleme alarak öncelikli sorunun iç tüzük olmadı





Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliğine uyumlu iç tüzük düzenlemesinin yapılacağı toplantıya katılamayacağını Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a gönderdiği mektupla bildirdi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:“Mühürsüz seçimle gayri meşru biçimde yürürlüğe giren anayasa değişiklikleri TBMM’nin yetkilerini yok eden, fiilen etkisiz bir meclis oluşturmayı hedefleyen düzenlemelerdir. Meclis’in yetkilerine tecavüz edilerek ülke adeta Meclis olmadan yönetilmektedir. OHAL kapsamı dışında kalan, kanunla düzenlenmesi gerekli konuların dahi OHAL kararnameleri ile düzenlendiği, KHK’ların Meclis gündemine alınıp görüşülmediği, Meclis’in açıkça yok sayıldığı bu ortamda öncelikli sorun İçtüzük değil, OHAL’in kaldırılma ve Meclis’in itibarının iadesidir. Bir liderler toplantısı yapılacaksa öncelikle bu konu için yapılmalıdır.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap