SON DAKİKA



Haber > Gündem > Olmayan gemiye yüz binlerce dolar ödeyen turistler İstanbul'da kaldı

Olmayan gemiye yüz binlerce dolar ödeyen turistler İstanbul'da kaldı

25 Kasım 2023 Cumartesi - 18:21




Lüks bir gemiyle İstanbul'dan başlayarak 3 yıl sürecek dünya turu yapmak için binlerce dolar masraf yapan turistlerin hayalleri karaya oturdu.





İş insanı Vedat Uğurlu'nun kurduğu Miray Denizcilik'e bağlı Life at Sea Cruises şirketi tarafından organize edilen, İstanbul'dan başlayıp dünya çapında üç yıl sürecek olan gemi seyahati, yolcular için büyük bir hayal kırıklığına dönüştü. Yolcular kayıt yaptırırken kendilerini dünyayı köşe bucak keşfederken hayal ederken haftalarca süren belirsizlik ve iptallerle hayalleri karaya oturdu. CNN'den Julia Buckley'in haberine göre, Life at Sea Cruises, uzun süren sessizliğini bozarak, yolcularına beklenen geminin aslında hiçbir zaman mevcut olmadığını itiraf etti. Şirket, gemi seyahatlerine yüz binlerce dolar yatıran yolculara paralarını geri ödeyeceğini açıkladı.

ÖNCE '1 KASIM'DA DEMİR ALACAK' DENDİ

7 kıta gezecek geminin ilk olarak 1 Kasım 2023'te İstanbul'dan demir alması planlanıyordu ancak bu kalkış daha sonra 11 Kasım'da Hollanda'nın Amsterdam kentine ertelendi. Fakat bu erteleme son olmadı. Yeni kalkış tarihinin 30 Kasım olarak güncellenmesinin ardından şirketin eski CEO'su Kendra Holmes tarafından bu kalkışın da iptal edildiği belirtildi.




YOLCULAR ORTADA KALDI

İstanbul'a gelenler dönecek bir evleri olmadığını belirtti. Öte yandan, gemideki 111 kamara için rezervasyon yapan yolcuların bir kısmı kalkış tarihinden önce geldikleri İstanbul'da kaldı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap