SON DAKİKA



Haber > Gündem > Olmayan bungalovu kiraladılar! ‘Para göndermeyin’

Olmayan bungalovu kiraladılar! ‘Para göndermeyin’

31 Ağustos 2023 Perşembe - 13:39




Tatil sezonunun başlamasıyla birlikte birçok, “tatil dolandırıcılığı” haberi de gelmeye başladı. Ancak tatil sezonunun sonra ermeye başlamasıyla dolandırıcıların yeni hedefi Sapanca’da ‘olmayan’ bungalov evleri Instagram’dan kiralamak oldu. Tüketicileri dikkatli olmaları konusunda uyaran Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Bazı dolandırıcılar Instagram’da sahte fotoğraflar yayınlamak suretiyle tüketicileri aldatmakta ve kandırdıkları tüketicilerden kaparo adı altında ücret talep etme





İstanbul’a yakın bir yere iki günlük tatile gitmek isteyen C.G, Instagram hesabından Sapanca’daki bungalov evlere bakmaya başladı. Birkaç evin hesabına bakan C.G., incelediği bir evin hesabından kendisine otomatik bir mesaj gelince evi kiralayan kişilerle konuşmaya başladı. Önce Instagram sonrasında da Whatsapp’tan satıcı ile konuşan C.G, iki gecelik tatil için 6 bin liraya anlaştı. Çetin G., isimli biriyle konuştuğunu anlatan C.G, “Odaların fotoğraflarını gönderdi. Etrafı ve imkanları anlattı. Memnun kaldık ve kiralamak istedik. İki gece için 6 bin lira talep edildi. Biz de parayı gönderdik” dedi.

SİGORTA BEDELİ

Sayfayı ve satıcıyı araştırmadan parayı gönderdiğini söyleyen C.G, “Aslında benim de hatam var. Bir anlık gafletle hiçbir araştırma yapmadan parayı gönderdim. Birkaç gün sonra da sigorta bedeli adı altında 3 bin 117 lira daha istediler. Bunun bir prosedür olduğunu daha sonra paranın iade edileceğini söylediler. Bu parayı da gönderdik. Parayı gönderdikten sonra bize dönüş yapıp, ‘Alıcı kısma yangın sigortası’ yazıp tekrar gönderin’ dediler. Biz de, ‘Size gönderdiğimiz son parayı iade ederseniz tekrar yollarız’ dedik. Böyle deyince bir daha cevap alamadık. Bizi her yerden engellediler” dedi.

  Olmayan bungalovu kiraladılar ‘Para göndermeyin’

 


“BİRÇOK MAĞDUR VAR”

Sonrasında sayfa hakkında araştırma yaptığını söyleyen C.G, “Birçok insanın bu sayfa tarafından dolandırıldığını gördüm. Bazı insanlar olayı mahkemeye de taşımış. Biz gidip evin yerine bakmadık ama gidip evin yerinde bile olmadığını yazan insanlar var” dedi. Avukatıyla görüştüğünü ve adli işlemleri başlatacağını söyleyen C.G, “Bizi engellediler ama sayfa hala açık ve büyük ihtimal insanları dolandırmaya devam ediyor” dedi.

SAHTE FOTOĞRAFLARA DİKKAT

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, bungalov dolandırıcılığının son zamanlarda arttığını söyleyerek, “Bu bungalov ev dolandırıcılığında bunlar aldığı parayla da yetinmiyor. İlave para istiyorlar. Yangın sigortası, deprem sigortası gibi nedenlerle ekstra para almaya çalışıyor. Bu hesaplar gerçeklerini taklit ediyorlar. Sahte fotoğrafları paylaşıyorlar” dedi.

“6 ŞUBAT DEPREMLERİ SONRASI VATANDAŞ MÜSTAKİL EV TATİLİ ARIYOR”


Özellikle 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası insanların müstakil evlerde tatil yapmak istediğini anlatan Ağaoğlu, “İnsanların bu ihtiyaçlarını istismar eden bazı dolandırıcılar Instagram’da sahte fotoğraflar yayınlamak suretiyle tüketicileri aldatmakta ve kandırdıkları tüketicilerden kaparo adı altında ücret talep etmekte. Son örnekte de tüketici Instagram’dan gördüğü bungalovu kiralamak istemiş, rezervasyon için parasını göndermiş. Aslında başka sitelerden kopyalanmış fotoğraflarla ilan veren dolandırıcı aldığı para ile yetinmeyip sigorta primi de talep etmiştir. Tüketici durumu fark ettiğinde ise araması engellenmiş, sahtekarlar ulaşması mümkün olmamıştır” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap