SON DAKİKA



Haber > Gündem > Okullar ne zaman açılacak, Okullar ne zaman açılıyor? 15 tatil uzadı mı?

Okullar ne zaman açılacak, Okullar ne zaman açılıyor? 15 tatil uzadı mı?

04 Şubat 2022 Cuma - 15:01




Öğrencilerin ve velilerin gündeminde okullar ne zaman açılacak sorusu var. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 21 Ocak Cuma günü birinci dönem karnelerini aldı ve yarıyıl tatiline çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2022 takvimi uyarınca MEB ikinci dönem tarihi araştırılıyor. Okullar ne zaman açılacak, 15 tatil uzadı mı? Bakan Özer açıkladı!





Milyonlarca öğrenci "Okullar ne zaman açılacak, yarıyıl tatili uzayacak mı?" sorusuna yanıt ararken resmi açıklamalar yakından takip ediliyor. Bilindiği üzere; artan vaka sayısı sebebiyle okullarda yüz yüze eğitime ara verilip verilmeyeceği konusu gündemdeydi. Konu ile alakalı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer son dakika açıklamasında bulundu ve "Yüz yüze eğitime ara vermeyeceğiz" ifadesine yer verdi. Öte yandan; tatilin son haftası sebebiyle "Okullar ne zaman açılıyor, 15 tatil uzadı mı?" sorularının yanıtları da milyonlarca öğrencinin gündeminde yer alıyor. Peki; Okullar ne zaman açılacak ve yarıyıl tatili uzayacak mı? Okullar ne zaman açılıyor, Sömestr - 15 tatil uzatılacak mı? İşte MEB'ten gelen son açıklamalar!

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yüz yüze eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulunurken MEB takvimi ile okulların açılış tarihi belli oldu. Aynı zamanda 15 tatil süresinin uzatılıp uzatılmayacağı hakkındaki bilgiler de kesinleşti.

YÜZ YÜZE EĞİTİM DEVAM EDECEK Mİ?

Bakan Özer, ikinci dönem de eğitimin aynı şekilde devam edeceğini dile getirdi.


Özer "7 Şubat'ta, 81 ilde tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Omicron ve vaka sayılarından dolayı yüz yüze eğitime ara vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

5 AYLIK BAŞARILI SÜREÇ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarda ikinci dönemin pazartesi başlayacağını hatırlattı. "Salgına rağmen yüz yüze eğitimi başarı ile sürdürdüğümüzü geçtiğimiz 5 ayda hep birlikte gösterdik" dedi.

EN KORUNAKLI YERLER EĞİTİM KURUMLARIDIR

Özer, şunları kaydetti; Biz son 5 ayda şunu gösterdik, tüm velilerimizle, öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle bir toplum içerisindeki en korunaklı yerler eğitim kurumlarıdır. Okullar sadece öğrenme yerleri değildir. Aynı zamanda geleceğimizi şekillendirecek olan nesillerin psikolojik, duygusal, kişisel, gelişimlerini de gerçekleştirdiği yerlerdir.
46
  

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?


Okullar 7 Şubat Pazartesi günü yeniden açılacak. 15 tatil 4 Şubat tarihinde sona erecek.

Öğrenciler ikinci dönemdeki ara tatili ise 11 Nisan-15 Nisan 2022'de yapacak. İkinci dönem 17 Haziran 2022 Cuma günü sona erecek.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Okulları hiç kapatmayalım. Önlemlere riayet edelim, okullarımız hep açık kalsın" dedi. Özer bir öğrenciye de, "7 Şubat'ta buluşuyoruz. Aynı kararlılıkla devam edeceğiz. 2 hafta sonra görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap