SON DAKİKA



Haber > Gündem > Of'ta Engelliler Çok Mutlu

Of'ta Engelliler Çok Mutlu

18 Mayıs 2012 Cuma - 17:52




Özürlüler Destek Programı (ÖDES) kapsamında Of Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen şenlikte engelli çocuklar ve aileleri gönüllerince bir gün geç





Of Kaymakamlığı tarafından üç yıl önce başlatılan ‘Hatırlanmak Bir Gün Değil Her Gün Projesi’ ile ev ev, mahalle mahalle, köy köy gezilerek tespit edilen 750 engelli vatandaşın ailelerine ziyaretler yapılırken, tedavisi mümkün olan engelli vatandaşların tedavileri yaptırıldı. Tedavisi mümkün olmayanların ise Kaymakamlıkça kendilerine her türlü destek verilerek gönülleri alındı. ÖDES Projesi kapsamında ilçede bulunan Rehabilitasyon Merkezleri ve Of Engelliler Derneği ile birlikte çeşitli etkinlikler düzenleyerek engelli vatandaşların hayata sıkı sıkı bağlanmaları amaç edindiklerini belirten Of Kaymakamı Tuncay Sonel, “Engelli vatandaşlarımız yılın bir günü değil yılın 365 günü başımızın tacı. Siz ne yaparsanız yapın eğer bizler engellimize, yetim öksüzümüze, yaşlımıza sahip çıkamıyorsak binada yapsak yolda yapsak onların hiçbir anlamı olmaz. ÖDES projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz ‘Hatırlanmak Bir Gün Değil Her Gün Projesi’ ile 750 engelli vatandaşımıza ulaştık. Bu vatandaşlarımızın kayıtları özel hazırlattığımız bir programla bilgisayar ortamında nerde hangi engellimiz var ve kendisine ne yapılmış bunu bir tuşa basarak öğrenibiliyoruz” dedi. Of Rehberlik Araştırma Merkezi Koordinatörlüğü’nde Dayıoğlu ve Beyaz Umut Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ile Of ve Çevresi Engelli Aileleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne üye engelli çocukların gösterileri ve oyunlarıyla devam eden programın sonunda bahçede kurulan stantlarla engelli vatandaşlara aileleriyle birlikte et döner, ayran, mısır, dondurma ikramı yapıldı. Ayrıca miniklere dağıtılan balonlarla birlikte palyaçolar çocuklara eğlenceli dakikalar yaşattı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap