SON DAKİKA



Haber > Gündem > O il için uyardı: 6,3 büyüklüğünde deprem olabilir!

O il için uyardı: 6,3 büyüklüğünde deprem olabilir!

03 Temmuz 2023 Pazartesi - 12:23




Prof. Dr. Osman Bektaş Adana da olası bir depremin beklendiğini ve bu depremin şiddetli olacağını açıkladı





Kahramanmaraş merkezli depremin etkileri hala devam ederken, jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Adana için korkutan bir uyarı geldi. Bektaş, Adana bölgesinde 1998 yılında yaşanan 6,3 büyüklüğündeki depreme benzer bir depremin olabileceğini ifade etti.

1998 yılında Adana'nın Ceyhan ilçesinde meydana gelen depremin aynı büyüklükte bir depreme yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Bektaş, Adana'nın Karataş-Osmaniye-Andıran fay zonunda aktif olan bir fay hattının bulunduğunu ve bu fay zonunun 6,3 büyüklüğünde bir deprem üretebileceğini açıkladı.

Kahramanmaraş depremi sonrasında uzmanların sürekli olarak Adana için uyarılarda bulunduğunu belirten Bektaş, bu kez de kendi tarafından yapılan uyarıyla dikkatleri Adana'ya çekti.

 

Prof. Dr. Bektaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kenarlarında büyük depremler üreten Maraş Bloğu saat yönünde dönerek batı kenarında Karataş-Osmaniye-Andırın aktif Fay Zonunda (jeolojik-jeofizik veriler, Över,2018) sismik aktivite artışına neden olmuştur. Fay zonu 1998 M6,3 gibi deprem potansiyeline sahiptir" ifadelerini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap