SON DAKİKA



Haber > Gündem > O dili koparırız

O dili koparırız

16 Şubat 2013 Cumartesi - 09:20




MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın kendisi hakkında söylediği "Samimiyet dilini öğrenmesi lazım" sözlerine sert cevap verdi: "O dili kopar





MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında Ergin Saygun ziyareti sonrası başlayan 'samimiyet' polemiği sertleşti. Kızılcahamam Patalya Otel'de MHP İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Bahçeli, kendisine 'Samimiyet dilini öğrenmesi lazım' diyen Başbakan'a sert yanıt verdi. Bahçeli, şunları kaydetti: O DİLİ KOPARIRIZ "Başbakan'ın bilmesi lazımdır ki, PKK'ya samimiyet göstermek, İmralı canisine yönelik samimi pozlar takınmak bir marifet olarak görülüyorsa, bizim kitabımızda böylesi bir samimiyetin bırakınız bulunmasını, esamisi bile okunmayacaktır. Samimiyet dilinden kasıt bölücü ve yıkıcı niyetlere sahip olmak ise biz bu dili ya sustururuz ya koparırız ya da elimizin tersiyle iteriz. Başbakan'ın ahlakı da itiraf ettiği gibi farklıdır. Allah korusun, bizim ahlakımız bu siyasi anlayışla benzerlikler taşımış olsaydı, kendimizden utanır, 44 yıllık geçmişimizle çelişirdik." HAYALİ SUYA DÜŞECEK Daha önce Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun nisana kadar çalışmasını öneren Bahçeli'ye 'Başbakan'ın da bu öneriye sıcak baktığı' hatırlatıldı. Bahçeli, şunları söyledi: "Başbakan gün belirlemekte mahir bir şahsiyettir. İnandırıcılığı ve güvenilirliği kalmamıştır. Bütün hesabı BDP'yle işbirliği yaparak, 330 rakamını bularak referandum yoluyla, Okyanus ötesinin sıcak bakışıyla ve yalan dolana dayalı propaganda gücüyle başkanlık sistemini halka kabul ettirmek olarak görülmektedir. 2015'TE AKP KALMAYACAK Bu, Cumhurbaşkanlığı veya kendisinin arzuladığı şekliyle demokratik padişahlık olan başkanlık sistemini ve devlet başkanı olma hayalini suya düşürecektir ve 2015 yılında AKP denen siyasi partiden eser kalmayacaktır."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap