SON DAKİKA



Haber > Gündem > O asker şehit sayılmamış

O asker şehit sayılmamış

18 Ocak 2015 Pazar - 09:28




Hakkari'de vatani görevini yaparken nöbet sırasında iddiaya göre arkadaşı tarafından öldürülen jandarma er Özgür Bedir'in cenazesi İzmir'e getirildi.





Önceki akşam saatlerinde merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan Zap Jandarma Karakolu'nda jandarma er Özgür Bedir (22), iddiaya göre koğuş nöbeti sırasında arkadaşı tarafından vuruldu. Vücuduna isabet eden 3 kurşunla ağır yaralanan Bedir, kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi'nde tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Acı haber Özgür Bedir'in İzmir'deki baba ocağına ulaşırken yakınları büyük üzüntü yaşadı. Öte yandan aileye telefonla Özgür Bedir'in şehit satatüsünde sayılmayacağı bildirildi.

"HUKUKSAL OLARAK MÜCADELE VERECEĞİZ"

Özgür Bedir'in amcası Şeyhmuz Bedir, yaptığı açıklamada, ''Olayın nasıl olduğunu hiçbir yetkili bize, yakınlarına sağlıklı bilgi vermedi. Rahmetli yeğenim Özgür Bedir'in birlikte görev yaptığı arkadaşlarının bizlere verdiği bilgi var. Yatak koğuşunun içerisinde onlarca askeri silahın bulunduğu ve orada bulunan hiçbir yetkilinin denetlemediği kontrol etmediği bu ortamda, o askerin silahı alıp yeğenimin arkasından ateş ederek ölümüne neden olmuş. Bize şehitlik yönergesi çerçevesinde bir değerlendirme yapılıp bunu vefat statüsüne değerlendirildiği sözü olarak iletildi. Jandarma Genel Komutanlığı bu yönde karar almış. Olayın oluş şekli itibarı ile görev sırasında zira Özgür gece koğuş nöbetçisi olarak orada bulunduğu sırada öldürülüyor. Bu olayın hukuksal olarak şehitlik statüsünü ve şehadet belgesini almaya hak kazandığına inanıyoruz. Buna rağmen bize vefat statüsünde değerlendirerek şehitliğe defnedilmeyeceği beyan edilmesi bu kadar insanın bu ülkeye bu bayrağa olan inancının zedelemeştir. Biz hukuksal olarak bu olayın takipçisi olacağız'' dedi.

Öte yandan terhisine 50 gün kalan Özgür Bedir'i öldüren kişinin karakolda görev yaptığı en yakın arkadaşı olduğu öğrenildi. Özgür Bedir'in cenazesi Hakkari'den kalkan askeri uçakla bu akşam İzmir'e getirildi. Yarın Kale Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Bedir'in cenazesi Bornova Kavaklıdere Mezarlığı'na defnedileceği bildirildi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap